Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Harcsa halászlé recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 csipet
» 2 db paradicsom
» 5 fej vöröshagyma
» 1 csipet bors
» 2 db paprika
» paprika (erős zöld)
» 2 ek pirospaprika (édesnemes)
» 1.5 kg harcsa (tisztított)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem, majd egy fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, valamint az erős paprika karikákat, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már ne keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörhet.
Megjegyzés / tipp:

A szabadban, bográcsban főzve a legfinomabb.
1 komment 4 ember kedveli patakigigi
2014.04.07 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2014.04.20. 20:35 (#1)
A harcsát minek irdalni?Szálka nincs benne!A szálkás halakat(keszeg,kárász,bali n,paduc,jász.stb) viszont fontos.A recept egyébként jó,de én ajánlok egy kis belsőséget hozzá,amit a végén kell beletenni,és csak egyet rottyantani.Főzni nem szabad,mert megkeményedik az ikra!
Címkék
halat megmosom, húsát sűrűn, hagymát megtisztítom, fazékba rakom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, erős paprika, halhús összetörhet, halszeleteket, felszeletelem, pirospaprikát, átpasszírozom, pirospaprika, paradicsomot, megtisztítom, paradicsomot, összetörhet, legfinomabb, felforralom, vöröshagyma, belekeverem, felforralom, szeletekre, tisztított, bográcsban, beleteszem, paradicsom, beleteszem, Hozzáadom, kétujjnyi, alaplevet, uszonyait, szabadban, rázogatom, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, paprika erős zöld, pirospaprika édesnemes, harcsa tisztított,
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Kefíres tészta
0 komment 12 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött burgonyapüré
0 komment 11 ember kedveli
RAKOTT HURKA
0 komment 4 ember kedveli
Marinált sült csirke
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos perec
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi lucskoskáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés csemege
0 komment 1 ember kedveli
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal...
0 komment 19 ember kedveli
Szórós túrós
1 komment 8 ember kedveli
3 színú süti őzgerincformában
1 komment 2 ember kedveli
Fasírtgolyók
0 komment 2 ember kedveli
Fitness borsófőzelék csirkepörkölttel
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.