Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Harcsa halászlé recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 csipet
» 2 db paradicsom
» 5 fej vöröshagyma
» 1 csipet bors
» 2 db paprika
» paprika (erős zöld)
» 2 ek pirospaprika (édesnemes)
» 1.5 kg harcsa (tisztított)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem, majd egy fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, valamint az erős paprika karikákat, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már ne keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörhet.
Megjegyzés / tipp:

A szabadban, bográcsban főzve a legfinomabb.
1 komment 4 ember kedveli patakigigi
2014.04.07 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2014.04.20. 20:35 (#1)
A harcsát minek irdalni?Szálka nincs benne!A szálkás halakat(keszeg,kárász,bali n,paduc,jász.stb) viszont fontos.A recept egyébként jó,de én ajánlok egy kis belsőséget hozzá,amit a végén kell beletenni,és csak egyet rottyantani.Főzni nem szabad,mert megkeményedik az ikra!
Címkék
halat megmosom, húsát sűrűn, hagymát megtisztítom, fazékba rakom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, erős paprika, halhús összetörhet, halszeleteket, felszeletelem, pirospaprikát, átpasszírozom, pirospaprika, paradicsomot, megtisztítom, paradicsomot, összetörhet, legfinomabb, felforralom, vöröshagyma, belekeverem, felforralom, szeletekre, tisztított, bográcsban, beleteszem, paradicsom, beleteszem, Hozzáadom, kétujjnyi, alaplevet, uszonyait, szabadban, rázogatom, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, paprika erős zöld, pirospaprika édesnemes, harcsa tisztított,
Póréhagymás halragu
1 komment 2 ember kedveli
Kefires-kókuszos kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres narancs
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos pompos
0 komment 5 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
Az almás palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Piskótás rétes
0 komment 9 ember kedveli
Kapros salátafőzelék tojásos burgonyalepénnyel.
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Sajtleves zellerszárral.
0 komment 3 ember kedveli
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Vándorcsiga
0 komment 1 ember kedveli
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.