Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem, majd egy fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, valamint az erős paprika karikákat, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már ne keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörhet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szabadban, bográcsban főzve a legfinomabb.
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
patakigigi
2014.04.07 16:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
halaskarcsi |
2014.04.20. 20:35 (#1) |
|
|
A harcsát minek irdalni?Szálka nincs benne!A szálkás halakat(keszeg,kárász,bali n,paduc,jász.stb) viszont fontos.A recept egyébként jó,de én ajánlok egy kis belsőséget hozzá,amit a végén kell beletenni,és csak egyet rottyantani.Főzni nem szabad,mert megkeményedik az ikra! |
| |
|
|
|
halat megmosom, húsát sűrűn, hagymát megtisztítom, fazékba rakom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, erős paprika, halhús összetörhet, halszeleteket, felszeletelem, pirospaprikát, átpasszírozom, pirospaprika, paradicsomot, megtisztítom, paradicsomot, összetörhet, legfinomabb, felforralom, vöröshagyma, belekeverem, felforralom, szeletekre, tisztított, bográcsban, beleteszem, paradicsom, beleteszem, Hozzáadom, kétujjnyi, alaplevet, uszonyait, szabadban, rázogatom, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, paprika erős zöld, pirospaprika édesnemes, harcsa tisztított,
|
|
|
|
|