Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sárgabarackos gombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához
» 500 g burgonya
» 500 g liszt
» 1 diónyi zsír
» 1/4 tk só
» 1 egész tojás
» A töltelékhez
» 500 g érett sárgabarack
» 50 g kristálycukor
» 1 tk őrölt fahéj
» A hempergetéshez:
» 1 bögre búzadara
» 1/4 tk só
» 1 dl olaj
» 2 ek cukor
» 1 tk fahéj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
Megjegyzés / tipp:

Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 komment 1 ember kedveli tigerx27
2012.04.11 00:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krumplit megmossuk, reszelő kisebbik, sárgabarackot megmossuk, cukrot összekeverjük, tésztába töltjük, tenyereink között, gombócok feljöttek, összenyomkodjuk, hempergetéshez, Sárgabarackos, kristálycukor, krumplinyomón, sárgabarackot, összekeverjük, hempergetjük, hempergetjük, beletehetünk, vastagságúra, négyzeteket, lereszeljük, sárgabarack, töltelékhez, Porcukorral, Meghámozzuk, gombócokat, felszínére, tenyereink, Lisztezett, kimagozzuk, barackokat, kisodorjuk, Hozzáadjuk, gombócokat, tésztához, burgonya, liszt, diónyi zsír, egész tojás, töltelékhez, érett sárgabarack, kristálycukor, őrölt fahéj, hempergetéshez, bögre búzadara, olaj, cukor, fahéj,
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Jeges áfonyás sajttorta
0 komment 2 ember kedveli
Márton napi töltött libanyak
0 komment 8 ember kedveli
BAKONYI SERTÉSSZELET
0 komment 21 ember kedveli
Vaníliás Muffin
2 komment 7 ember kedveli
"Buja " csokitorta !
0 komment 9 ember kedveli
Banános süti
0 komment 3 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Matyóföldi fogdmeg gulyás
0 komment 9 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 9 ember kedveli
Almás pite vékony omlós tésztával.
0 komment 15 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Szalontüdő...
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.