Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szőlőmagolajon a hagymát üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a pirospaprikát.
A zöldséget és a zellert nagylyukú reszelőn, vagy tökgyaluval lereszelem. Ezeket ráteszem a megdinsztelt hagymára, megsózom (Én nem szeretem sósan, így a fenti mennyiségekhez két evőkanálnyi sót használok. Utólag bármit lehet sózni, sót kivenni nem.), majd kb. 5 percig dinsztelem együtt a zöldségeket.
Erre öntök rá kb. fél liter forró vizet, majd kuktában készre főzöm (pöfögéstől cca. 6 perc).
A mentát, a kaprot és a metélőfokhagymát apróra vágom, a tányérba teszem, arra szedjük a zöldséges borsót.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A reszelt zöldség oka, hogy kifejezetten hűsítő hatású, a nyers zöldfűszerek üdítő érzetet is keltenek a kellemes íz mellett.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
nessie_graf
2012.07.09 21:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát üvegesre, zellert nagylyukú, megdinsztelt hagymára, fenti mennyiségekhez, metélőfokhagymát apróra, tányérba teszem, zöldséges borsót, reszelt zöldség, nyers zöldfűszerek, adalékanyagoktól, metélőfokhagymát, metélőfokhagyma, mennyiségekhez, szőlőmagolajon, pirospaprikát, zöldfűszerek, leveszöldség, pirospaprika, megdinsztelt, kifejezetten, evőkanálnyi, tökgyaluval, angolzeller, zöldségeket, lereszelem, dinsztelem, pöfögéstől, dinsztelem, főzőhagyma, tisztított, teáskanál, Zöldséges, zöldborsó, zöldborsó, zöldséget, tisztított zöldborsó, csomag leveszöldség, nagyobb főzőhagyma, csomag friss menta, csomag metélőfokhagyma, csomag kapor, teáskanál őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|