Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A serpenyőt felforrósítom, amikor már füstöl, beleöntöm az olajat, majd a darált húst (50dkg) és addig pirítom, amíg szint nem kap, ekkor megsózom, megborsozom, hozzáadom a hagymát (4db), a reszelt répát (1-2db), fokhagymát és a borsót (25dkg). Meglocsolom Worcestershire szósszal, valamint belekeverek 2-3 kanál paradicsompürét is, kb.2-3 babérlevelet, friss rozmaringot és kakukkfüvet, jó alaposan összekevertem, majd felöntöttem borral vagy húslével (kb. ½ liter). Ezt az egészet sűrű raguvá főzöm. Én keverek hozzá 1-2- kanál lisztet is. Eközben 1 kg burgonyát megpucolok, megfőzök. Ha kész, összetöröm és kikeverem két tojás sárgájával, kevés vajjal és fél pohár tejjel, sózom, borsozom, majd belereszelek kb 10 dkg sajtot. Előtte kicsit hagyjuk hűlni a burgonyát, különben a sajttól összetapad.
Egy jénaiba vagy tepsibe beleszedem a ragut, a tetejére kb. 2 ujjnyi vastagságban ráhalmozom elkészített krumplipürét, elsimítottam, majd a tetejét szórom sóval, borssal, reszelt sajttal. Meg kell szurkálni villával, hogy a forró gőz ki tudjon majd jönni. 180 fokos sütőben 30 percet sül, utána a tetejét pirítom.
Fontos, hogy sülés közben ki-kicsap majd a gőz, ezért jó, ha teszünk alá egy nagyobb tepsit, hogy ne a sütőnket kenjük össze. Valamint a tálalás előtt pihentessük legalább 20 percet, úgy könnyebb lesz majd szeletelni.
Jó étvágyat!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A húst érdemes dagadóból daráltatni.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 22:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
serpenyőt felforrósítom, darált húst, reszelt répát, egészet sűrű, sajttól összetapad, jénaiba vagy, tetejét szórom, tetejét pirítom, nagyobb tepsit, sütőnket kenjük, tálalás előtt, húst érdemes, paradicsompürét, Worcestershire, Worcestershire, paradicsompüré, felforrósítom, összekevertem, belereszelek, Darálthúsból, babérlevelet, vastagságban, krumplipürét, elsimítottam, rozmaringot, felöntöttem, megborsozom, pihentessük, belekeverek, Meglocsolom, elkészített, kakukkfüvet, fokhagymát, babérlevél, megpucolok, ráhalmozom, szeletelni, daráltatni, sertés darálthús, hagyma 25dkg borsó, sárgarépa, fokhagyma, vagy húslé, kanál liszt, burgonyavaj, 10dkg sajt olaj, bors, Worcestershire szósz, babérlevél, kanál paradicsompüré, friss rozmaring kakukkfű, tojás,
|
|
|
|
|