Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fűszerekkel összekeverjük.
A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével - feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fűszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szűrőn átszűrjük.
A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszűrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.
A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
De megvárhatjuk, amíg a leves szobahőmérsékletűre hűl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
És ha maradna, hűtve is finom.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.07 14:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fűszerekkel összekeverjük, narancsokat meghámozzuk, narancs héjával, félretett narancslével, leszűrt narancslevet, tejszínes habarást, felkockázott narancs, tányérokba elosztjuk, levest melegen, tetejére szórjuk, narancsdarabokat, Narancskrémleves, összekeverjük, csomómentesre, felforraljuk, narancslével, narancslevet, belekeverjük, narancslevet, felkockázott, félretesszük, megvárhatjuk, fűszerekkel, lereszeljük, hozzáöntjük, kivételével, meghámozzuk, narancsokat, szegfűszeg, narancshéj, fűszereket, elkeverjük, hozzáadjuk, feltesszük, tányérokba, félretett, tejszín cukor, reszelt narancshéj, liszt,
|
|
|
|
|