Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, jól lecsepegtetem, és áttöröm. Kevés olajban megpirítom a finomra vágott hagymát. A vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítek, amelyet 2 dl karfiol-főzőlével felengedek. Habverővel simára kevererem, és addig főzöm, amíg az edény falától elválik. Hozzákeverem az áttört karfiolt, a pirított hagymát, az egész tojást, és a tojássárgáját. Apróra vágott petrezselyemmel és borssal fűszerezem. Kisebb, ellapított gombócokat formálok belőle, lisztbe, felvert tojásfehérjébe és zsemlemorzsába bundázom. Forró olajban pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejfölt és reszelt sajtot kínálok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
cila0628
2013.12.05 18:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított karfiolt, finomra vágott, edény falától, áttört karfiolt, pirított hagymát, egész tojást, petrezselyemmel, tojásfehérjébe, zsemlemorzsába, tojássárgáját, lecsepegtetem, megtisztított, karfiolgombóc, tojássárgája, petrezselyem, tojásfehérje, zsemlemorzsa, Hozzákeverem, vöröshagyma, felengedek, Habverővel, ellapított, megpirítom, gombócokat, fűszerezem, Bundázott, főzőlével, kevererem, bundázom, Leszűröm, formálok, lisztből, csipet, tojás, liszt, vöröshagyma, étolaj, csipet bors, tojássárgája, zsemlemorzsa, csokor petrezselyem, tojásfehérje, karfiol,
|
|
|
|
|