Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés-mandulás torta... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tortaalaphoz:
» 25 dkg édes gesztenyepüré
» 20 dkg darált mandula
» rum vagy aroma
» 2 kiskanál kakaó
» A krémhez:
» 2 csomag főzhető vaníliás pudingpor
» 1 liter tej
» 7 kanál cukor
» A tetejére:
» 15 dkg áfonya
» 15 dkg ribizli
» fél kanál cukor
» 1,5 kanál keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A gesztenyemasszához adjuk hozzá a mandulát, a kakaót, ízlés szerint rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csatosat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült. Az a lényeg, hogy a gesztenye alj, ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes. Tegyük hűtőbe.

A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes 1 deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.

A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni, és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom!
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 11:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tetszésünknek megfelelő, tasakon található, kicsit sűrűbb, gesztenyés aljra, bogyókat tegyük, keményítőt oldjuk, keveréssel óvatosan, puding tetejére, gesztenyepüré, tetszésünknek, tortaalaphoz, fogyasztásig, tortaformát, gyümölcshöz, Válasszunk, Gesztenyés, gesztenyés, keményítőt, keveréssel, forraljuk, keményítő, megfelelő, tetejéhez, pudingpor, tökéletes, gesztenye, készítsük, található, csatosat, vaníliás, kiskanál, masszává, mandulát, tetejére, tortaalaphoz, édes gesztenyepüré, darált mandula, vagy aroma, kiskanál kakaó, krémhez, liter, kanál cukor, tetejére, áfonya, ribizli, kanál cukor, kanál keményítő,
Zserbó szelet
0 komment 11 ember kedveli
Kókuszos sütőtökleves
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos muffin
1 komment 5 ember kedveli
Ezersziget csirke
0 komment 3 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Diós csiga
2 komment 6 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Hamburgerzsemle
0 komment 13 ember kedveli
Sajtos-tejfölös házi lángos
3 komment 13 ember kedveli
Rakott krumpli
0 komment 4 ember kedveli
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.