Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pulykaaprólék leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 3 főre
» 100 g pulykazúza
» 1 db kisebb pulykaszárny
» 200 g sárgarépa
» 100 g petrezselyemgyökér
» 80 g gomba
» 100 g zöldborsó
» 50 g vaj
» 60 g liszt
» 1 csomó zöldpetrezselyem
» 1 dl tejszín
» 1 tojássárgája
» só, őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.
Megjegyzés / tipp:

Szerintem érdemes kipróbálni mert finom! jó étvágyat és képet nem tudok tölteni :S
0 komment 2 ember kedveli csabesz0053
2012.04.01 22:52
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
pulykaszárnyról lefejtjük, zúzával együtt, feldarabolt húsokat, csonttal együtt, húst leöblítjük, leforrázott aprólékot, vöröshagymát egészben, rántás ízét, tojássárgáját elkeverjük, tojássárgájával elkevert, teljes tömeghez, csontot kiszedjük, zöldpetrezselyem, pulykaszárnyról, tojássárgájával, Pulykaaprólék, tojássárgáját, megtisztított, petrezselymes, vöröshagymát, felforraljuk, tojássárgája, pulykaszárny, zöldségeket, forralással, feldarabolt, leforrázott, feltesszük, levesünket, elkeverjük, leöblítjük, kipróbálni, tejszínnel, tálaláskor, tejszínhez, zöldborsót, Hozzáadjuk, pulykazúza, pulykazúza, kisebb pulykaszárny, sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zöldborsó, liszt, csomó zöldpetrezselyem, tejszín, tojássárgája, őrölt bors,
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Töltött kókuszkocka
0 komment 17 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
Almás paradiso !
0 komment 7 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 14 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Szendvicssütős párna (paleo)
1 komment 5 ember kedveli
Pikáns húsos lencseleves
1 komment 3 ember kedveli
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY !
0 komment 10 ember kedveli
Rántott fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
MARTINI otthon készítve
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.