Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tyúkot megkopasztom, mosom,darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza, szív) 3 l hideg vízben felteszem főni.
Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 egész borssal, a kis fej külső héjától megtisztított vöröshagymával, és a fokhagymával.
Amikor a hús félpuha,hozzáadom a leveszöldséget: a sárgarépát , a petrezselyemgyökért negyedelve, darabka zellert, karalábét, és a zöldpaprikát, paradicsomot.
Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul.
A darabka karfiollal, és a csokor petrezselyem zölddel főzöm készre.
Kifőzött házi csigatésztával tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az elkészítési idő változhat a tyúk öregségétől függően.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
23 ember kedveli
|
chopperos
2013.04.18 20:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
közepes nagyságú, tyúkot megkopasztom, belsőséggel együtt, darabka karfiollal, csokor petrezselyem, tyúk öregségétől, leveszöldséget, csigatésztával, vöröshagymával, csigatésztával, megtisztított, fokhagymával, petrezselyem, petrezselyem, tyúkhúsleves, megkopasztom, zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagyma, öregségétől, belsőséggel, zöldpaprika, Mindenkinek, elkészítési, Fűszerezem, negyedelve, paradicsom, karfiollal, sárgarépát, forrással, felteszem, sárgarépa, sárgarépa, petrezselyemgyökér, darab zeller, darab karfiol, darab karalábé, zöldpaprika, paradicsom, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem zöld, szem egész bors,
|
|
|
|
|