Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
szalad erdélyi módra ( torta) recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 6 főre
» csirke egészben (kiselejtezett tojótyúk) apró méretű
» 4 tojás (apró)
» sok zöldség
» füszerezés egyedi ízlés szerint. (részemről erőspaprikával szeretem)
» mustár
» zselatin
» zabkorpa
» só
» esetleg egyéb fűs sült, sonka, vagy egyéb
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Megfőzzük a húst sok zöldséggel és a fűszerekkel kislángon, lassan forralva.

Leszedjük közben a habját.

Amíg készül a leves majonézt keverünk a tojások sárgájából és felverjük a tojás fehérjét habbá, összekeverve a korpával és a sóval. Miután elkészült a majonéz Összekeverjük a tojássárgáját és a tojáshabot és letesszük egy jénaitál aljára az egészet.

A forró levesből kivesszük a zöldséget és apróra összevágjuk, ráhalmozzuk az üvegtálban található tojásos keverékre, vigyázva rá, hogy az össze ne essen és a zöldség megmaradjon felül.

Majd a leves befejezzük, és leszűrjük. A húst kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk. A levesbe belekeverjük a zselatint, amit előzetesen hideg vízben feloldottunk.

A levest hirtelen hűtjük egy hideg vizes fazékba állítva az üvegtálat, amibe a zöldség található és amire ráöntöttük a levest.
A kocsonya tetejére halmozzuk az apró kockákra vágott húst.

Ha tényleg szépet akarunk készíteni, akkor célszerű nem a levesbe főtt húst használni, hanem sonkát.

Az ily módon elkészített tortát miután rendesen kihűlt és megdermedt betesszük a jégbe. Tetszés szerint díszíthető félbevágott és felszeletelt tojással, céklával, uborkával. Részemről Rege csemegeuborkával szeretem.
Megjegyzés / tipp:

Macerás elkészíteni, rengeteg pepecskedés van vele. Csak farsangkor gyártom le, amikor sok a vendég, és már a fánkból elegünk van
1 komment 0 ember kedveli vegyeleszre
2015.02.17 14:34
Kommentek Új komment
vegyeleszre 2015.02.19. 22:00 (#1)
Kicsit túlbonyolítottam a majonézzel a dolgot. Jó az mezei mustárral is.

A hétvégére főztem egy jó húslevest, és csak a maradékból csinálok egy kis imbiszt, mert már elegem van a gyümölcstortából, amit édesanyám szokott gyártani.
Címkék
fűszerekkel kislángon, leves majonézt, tojások sárgájából, tojás fehérjét, majonéz Összekeverjük, jénaitál aljára, forró levesből, üvegtálban található, zöldség megmaradjon, leves befejezzük, húst kicsontozzuk, levesbe belekeverjük, levest hirtelen, hideg vizes, zöldség található, kocsonya tetejére, apró kockákra, levesbe főtt, fánkból elegünk, csemegeuborkával, erőspaprikával, Összekeverjük, kiselejtezett, tojássárgáját, kicsontozzuk, felszeletelt, belekeverjük, feloldottunk, összekeverve, megmaradjon, elkészíteni, fűszerekkel, félbevágott, összevágjuk, pepecskedés, elkészített, ráhalmozzuk, ráöntöttük, zöldséggel, befejezzük, tojáshabot, üvegtálban, előzetesen, megdermedt, farsangkor, tojás apró, zöldség, mustár, zselatin, zabkorpa,
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Csirkemájas kenőke
0 komment 3 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Szuper gyors turós pogi!
2 komment 20 ember kedveli
Gesztenyetorta tejszínnel
0 komment 3 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Akácvirág-ital
0 komment 8 ember kedveli
Paleocsinta
0 komment 6 ember kedveli
Füstölthúsos saláta !
0 komment 6 ember kedveli
Rántott zeller
0 komment 2 ember kedveli
Sörbunda alatt sült karaj krumplival
0 komment 7 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Kevert tészta túró rudival
0 komment 4 ember kedveli
Mézes puszedli
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.