Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Podlupka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg darált hús
» 7 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 nagy csomó karalábé
» 5 dkg vaj
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» só,bors
» reszelt szerecsendió
» 1 csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a tojással,a sóval,borssal összekeverjük és nyolc gombócot formálunk belőle.A karalábé nyolc legszebb levelét leszedjük és úgy csomagoljuk bele a gombócokat,mintha töltött káposztát készítenénk.Sós vizet forralunk,majd a töltelékeket sorosan egymás mellé helyezve belefektetjük s egy fél óráig főzzük.A karalábét megtisztítjuk vékony laskára vágjuk.vajon sóval meg egy pici szerecsendióval a saját levében puhára pároljuk.A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a párolt karalábét.Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.A sós vízből kiemelt tölteléket belerakva még 2-3 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A párolás során vékony laskára vágva a karalábé legzsengébb leveleit is bele vághatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
0 komment 2 ember kedveli edesangyal
2012.08.25 20:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst leöntjük, nedvességet magába, darált hússal, karalábé nyolc, töltelékeket sorosan, karalábét megtisztítjuk, pici szerecsendióval, saját levében, tejföllel simára, párolt karalábét, párolás során, karalábé legzsengébb, petrezselyemmel, szerecsendióval, összekeverjük, belefektetjük, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, töltelékeket, csomagoljuk, nedvességet, legzsengébb, készítenénk, besűrítjük, tölteléket, gombócokat, leszedjük, formálunk, vághatjuk, karalábét, ízesítjük, tejföllel, karalábét, káposztát, forraljuk, belerakva, forraljuk, darált, rizs, tojás, nagy csomó karalábé, tejföl, evőkanál liszt, sóbors, reszelt szerecsendió, csokor petrezselyem,
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti kiscsirke sonka mellé
1 komment 6 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Csíkos pite
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös,hagymás paprikás nudli
0 komment 8 ember kedveli
Sült rizsgolyók
0 komment 18 ember kedveli
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
0 komment 17 ember kedveli
Nektarinos rizshasáb
0 komment 12 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Rántott sajtgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Krémes sajtszósz
0 komment 6 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.