Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Podlupka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg darált hús
» 7 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 nagy csomó karalábé
» 5 dkg vaj
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» só,bors
» reszelt szerecsendió
» 1 csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a tojással,a sóval,borssal összekeverjük és nyolc gombócot formálunk belőle.A karalábé nyolc legszebb levelét leszedjük és úgy csomagoljuk bele a gombócokat,mintha töltött káposztát készítenénk.Sós vizet forralunk,majd a töltelékeket sorosan egymás mellé helyezve belefektetjük s egy fél óráig főzzük.A karalábét megtisztítjuk vékony laskára vágjuk.vajon sóval meg egy pici szerecsendióval a saját levében puhára pároljuk.A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a párolt karalábét.Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.A sós vízből kiemelt tölteléket belerakva még 2-3 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A párolás során vékony laskára vágva a karalábé legzsengébb leveleit is bele vághatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
0 komment 2 ember kedveli edesangyal
2012.08.25 20:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst leöntjük, nedvességet magába, darált hússal, karalábé nyolc, töltelékeket sorosan, karalábét megtisztítjuk, pici szerecsendióval, saját levében, tejföllel simára, párolt karalábét, párolás során, karalábé legzsengébb, petrezselyemmel, szerecsendióval, összekeverjük, belefektetjük, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, töltelékeket, csomagoljuk, nedvességet, legzsengébb, készítenénk, besűrítjük, tölteléket, gombócokat, leszedjük, formálunk, vághatjuk, karalábét, ízesítjük, tejföllel, karalábét, káposztát, forraljuk, belerakva, forraljuk, darált, rizs, tojás, nagy csomó karalábé, tejföl, evőkanál liszt, sóbors, reszelt szerecsendió, csokor petrezselyem,
Eredeti dobostorta
0 komment 22 ember kedveli
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-
0 komment 13 ember kedveli
Sült császáros gomba felfújt
0 komment 5 ember kedveli
Gombás Csirkemell
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
Sárga, Zöld Csirkesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Puncsszelet
3 komment 140 ember kedveli
Hajdinás zöldségleves
0 komment 1 ember kedveli
Barackos gyümölcskocsonya
0 komment 8 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Céklasaláta...
0 komment 9 ember kedveli
Guinness torta
1 komment 2 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.