Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Podlupka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg darált hús
» 7 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 nagy csomó karalábé
» 5 dkg vaj
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» só,bors
» reszelt szerecsendió
» 1 csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a tojással,a sóval,borssal összekeverjük és nyolc gombócot formálunk belőle.A karalábé nyolc legszebb levelét leszedjük és úgy csomagoljuk bele a gombócokat,mintha töltött káposztát készítenénk.Sós vizet forralunk,majd a töltelékeket sorosan egymás mellé helyezve belefektetjük s egy fél óráig főzzük.A karalábét megtisztítjuk vékony laskára vágjuk.vajon sóval meg egy pici szerecsendióval a saját levében puhára pároljuk.A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a párolt karalábét.Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.A sós vízből kiemelt tölteléket belerakva még 2-3 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A párolás során vékony laskára vágva a karalábé legzsengébb leveleit is bele vághatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
0 komment 2 ember kedveli edesangyal
2012.08.25 20:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst leöntjük, nedvességet magába, darált hússal, karalábé nyolc, töltelékeket sorosan, karalábét megtisztítjuk, pici szerecsendióval, saját levében, tejföllel simára, párolt karalábét, párolás során, karalábé legzsengébb, petrezselyemmel, szerecsendióval, összekeverjük, belefektetjük, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, töltelékeket, csomagoljuk, nedvességet, legzsengébb, készítenénk, besűrítjük, tölteléket, gombócokat, leszedjük, formálunk, vághatjuk, karalábét, ízesítjük, tejföllel, karalábét, káposztát, forraljuk, belerakva, forraljuk, darált, rizs, tojás, nagy csomó karalábé, tejföl, evőkanál liszt, sóbors, reszelt szerecsendió, csokor petrezselyem,
Medvehagymás tészta sajtmártással és pirított cukkinivel.
1 komment 3 ember kedveli
Zöldborsós szelet
0 komment 11 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Barackos túrós batyu
0 komment 4 ember kedveli
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Lúdláb
0 komment 2 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Almás töltött fánk
0 komment 2 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Bakonyi rőzse.
0 komment 10 ember kedveli
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
0 komment 37 ember kedveli
Nápolyi pite!
0 komment 10 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Citromos túrótorta
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.