Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, adunk hozzá egy kevés cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd nyolc cipóra osztjuk. Mindegyiket zsemle formájúra alakítjuk, és lisztezett konyharuhán, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negyed órát még állni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép aranyos barnára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A családunk kedvence.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.25 22:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot, élesztőt belemorzsoljuk, evőkanálnyi liszttel, lisztet tálba, felfuttatott élesztőt, megkelt bucikat, tészták tetejét, lapokat nyolc, szélesebb végétől, családunk kedvence, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, megdagasztjuk, megemelgetjük, előmelegített, gyúródeszkára, felfuttatott, teáskanálnyi, szezámmaggal, Félretesszük, Mindegyiket, kidolgozzuk, feltekerjük, Szezámmagos, Kizsírozott, pihentetjük, konyharuhán, evőkanálnyi, lisztezett, lisztezett, Beleöntjük, hozzáadjuk, kelesztjük, sárgájával, megszórjuk, kinyújtjuk, kiflihez, liszt, élesztő, teáskanál cukor, tejföl, teáskanál, margarin, tojás sárgája, tetejére szezámmag,
|
|
|
|
|