Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Patiszonfasírt dödöllével recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Fasírthoz:
» 1 kicsi patisszont lereszelünk
» 1-2 szelet áztatott barnakenyér
» 5 evőkanál zabpehely
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 közepes hagyma
» só ízlés szerint
» késhegynyi fehér bors (vagy borsika fű)
» prézli a panírozáshoz
» kevés olaj a kisütéshez
» Dödölléhez:
» 3-4 szem közepes krumpli
» 3-4 evőkanál liszt
» só
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató étel.
0 komment 6 ember kedveli nemarika
2016.08.09 15:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 4 ember kedveli
Baconos tészta
0 komment 3 ember kedveli
Rántott sertéskaraj
0 komment 3 ember kedveli
Magyaros gombaleves
0 komment 11 ember kedveli
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
0 komment 12 ember kedveli
Patisszonpogácsa...
0 komment 11 ember kedveli
Fanta szelet
0 komment 5 ember kedveli
Tonhalkrémmel töltött uborka !
0 komment 5 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Rumos-csokis szelet
0 komment 6 ember kedveli
Kaszinótojás
0 komment 8 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.