Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Patiszonfasírt dödöllével recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Fasírthoz:
» 1 kicsi patisszont lereszelünk
» 1-2 szelet áztatott barnakenyér
» 5 evőkanál zabpehely
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 közepes hagyma
» só ízlés szerint
» késhegynyi fehér bors (vagy borsika fű)
» prézli a panírozáshoz
» kevés olaj a kisütéshez
» Dödölléhez:
» 3-4 szem közepes krumpli
» 3-4 evőkanál liszt
» só
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató étel.
0 komment 6 ember kedveli nemarika
2016.08.09 15:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Házmester szelet
0 komment 16 ember kedveli
Sonkás rakott tészta
0 komment 12 ember kedveli
Padlizsános zakuszka
1 komment 3 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes rámás
1 komment 3 ember kedveli
Hagymás rostélyos
1 komment 41 ember kedveli
Mandulás kiflik
0 komment 2 ember kedveli
Mennyei mogyorókrémes kuglóf
0 komment 3 ember kedveli
Jércesaláta-pirítóssal...
0 komment 1 ember kedveli
Sült csirke Janó módra
0 komment 7 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Tavaszi salátatál...
0 komment 3 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Fasírt
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.