Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.
Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom és laktató étel.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
nemarika
2016.08.09 15:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
|
|
|
|
|