Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Patiszonfasírt dödöllével recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Fasírthoz:
» 1 kicsi patisszont lereszelünk
» 1-2 szelet áztatott barnakenyér
» 5 evőkanál zabpehely
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 közepes hagyma
» só ízlés szerint
» késhegynyi fehér bors (vagy borsika fű)
» prézli a panírozáshoz
» kevés olaj a kisütéshez
» Dödölléhez:
» 3-4 szem közepes krumpli
» 3-4 evőkanál liszt
» só
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató étel.
0 komment 6 ember kedveli nemarika
2016.08.09 15:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
Gyümölcsös borkrém cukorbetegeknek
0 komment 2 ember kedveli
Almás krémes vaníliás krémmel
1 komment 4 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládészelet liszt nélkül
1 komment 10 ember kedveli
Szarvas ragu
0 komment 2 ember kedveli
Márványkuglóf
0 komment 2 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Joghurtos epertorta.
0 komment 9 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Töltött krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Fűszeres marhasült.
0 komment 1 ember kedveli
Tojáskrém
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros brokkolifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Fekete-fehér süti
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös-ecetes krumplisaláta
0 komment 3 ember kedveli
töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.