Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Patiszonfasírt dödöllével recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» Fasírthoz:
» 1 kicsi patisszont lereszelünk
» 1-2 szelet áztatott barnakenyér
» 5 evőkanál zabpehely
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 közepes hagyma
» só ízlés szerint
» késhegynyi fehér bors (vagy borsika fű)
» prézli a panírozáshoz
» kevés olaj a kisütéshez
» Dödölléhez:
» 3-4 szem közepes krumpli
» 3-4 evőkanál liszt
» só
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Fasírt:
Anyagokat összekeverjük. Evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

Dödölle:
3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk.
Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk a tetejére, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. A gőz által a liszt átázik, és megfő.
Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pöfögtetjük (1-2 perc).
Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza, mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajban, míg el nem fogy a massza.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom és laktató étel.
0 komment 6 ember kedveli nemarika
2016.08.09 15:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszt átázik, kicsit pöfögtetjük, kemény krumplis, evőkanál mennyiséget, hagymás olajban, zsemlyemorzsában, krumplinyomóval, meghempergetjük, Patiszonfasírt, beleforgatunk, összekeverjük, vöröshagymát, panírozáshoz, pöfögtetjük, mennyiséget, barnakenyér, lereszelünk, felkockázva, Evőkanállal, gömbölyűre, Dödölléhez, patisszont, meghámozva, dödöllével, kisütéshez, késhegynyi, nyomkodjuk, masszából, fokhagyma, kiveszünk, Fasírthoz, Fasírthoz, szelet áztatott barnakenyér, evőkanál zabpehely, gerezd fokhagyma, közepes hagyma, ízlés szerint, prézli panírozáshoz, kevés olaj kisütéshez, Dödölléhez, szem közepes krumpli, evőkanál liszt, víz,
Tonhalkrém
0 komment 2 ember kedveli
Darált húsos leves
0 komment 22 ember kedveli
Szórt, töltött kiflik
0 komment 5 ember kedveli
Kakaós panna cotta
0 komment 1 ember kedveli
Amerikai csokipudingos krémes
0 komment 6 ember kedveli
Diós hókifli
0 komment 6 ember kedveli
Natúr csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Brassói
0 komment 2 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal !
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül
0 komment 7 ember kedveli
Jóasszony pecsenyéje
0 komment 32 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.