Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tököt meghámozzuk,magjait,szálká it eltávolítjuk és a húsát felkockázzuk A burgonyát megtisztítjuk ezt is felkockázzuk
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.A hagymát is megtisztítjuk,karikára vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk.Az olajat megforrósítjuk egyszerre beledobjuk a szalonnát és a vöröshagymát,megpirítjuk és szűrőlapáttal kiszedjük.A zsiradékba dobjuk a sütőtököt,burgonyát és az átnyomott fokhagymát.Beleöntjük a bort és élénk tűzön pirítjuk kb.2 percig.
Felöntjük 1 liter forró vízzel,beledobjuk a zöldségkockát,és puhára főzzük.Ezalatt egy serpenyőben a tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk.A levest botmixerrel pürésítjük hozzáadjuk a tejszínt,újból összeforraljuk.Ízlés szerint sózhatjuk,borsozhatjuk még. Szerecsendióval illatosítjuk.
Tálaláskor a tetejére szedünk a hagymás baconból,és megszórjuk a pirított tökmaggal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.15 11:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tököt meghámozzuk, húsát felkockázzuk, burgonyát megtisztítjuk, szalonnát vékony, fokhagymát átnyomjuk, olajat megforrósítjuk, zsiradékba dobjuk, átnyomott fokhagymát, tökmagot zsiradék, levest botmixerrel, tetejére szedünk, pirított tökmaggal, sütőtökkrémleves, Szerecsendióval, összeforraljuk, megforrósítjuk, megtisztítjuk, szűrőlapáttal, megtisztítjuk, zöldségkockát, felkockázzuk, zöldségleves, szerecsendió, vöröshagymát, borsozhatjuk, eltávolítjuk, felkockázzuk, illatosítjuk, serpenyőben, megpirítjuk, botmixerrel, vöröshagyma, meghámozzuk, megpirítjuk, beledobjuk, pürésítjük, fokhagymát, megszórjuk, sütőtök, burgonya, közepes vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szeletelt bacon, olivaolaj, szárzazfélszáraz fehér bor, zöldségleves kocka, tökmag, tejszín, bors, frissen őrölt szerecsendió,
|
|
|
|
|