Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom ,
A lisztet egy tálba szitálom , hozzáadom a sót, cukrot, s a felfutott élesztőt, tojássárgákat is.
Rugalmas tésztát gyúrok belőle, majd letakarom és állni hagyom legalább 1 órát.
Ez idő alatt összekeverem a darát diót, cukrot, s a langyos tejet, s rumot.
A tésztát lisztezett deszkára borítom , kinyújtom 2-3 mm vastagra és téglalapokra vágom fel.
A lap egyik rövidebb oldalát bevagdosom kb: 1 / 4 részéig.
A másik oldalra rárakom a tölteléket, nem szorosan feltekerem , addig míg a bevágások vannak.
A felső része lesz az amit bevágtam.
A tetejét megkenem felvert tojással és megsütöm .
210 fokra előmelegített sütőben kb : 10 percig sütöm, majd leveszem a hőt 180 fokra, s szép pirosra sütöm , ez kb: még 10 perc.
porcukorral megszórva tálalom
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Elég laktató desszertnek, de finom .
A diós töltelék helyett lehet használni mákot, mandulát is.
De aki igazán különlegeset akar, az pl: a mákos töltelékbe rakhat 20 dkg meggyet, is, igazán pikáns lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.29 22:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejben, tálba szitálom, felfutott élesztőt, darát diót, langyos tejet, tésztát lisztezett, másik oldalra, bevágások vannak, felső része, amit bevágtam, tetejét megkenem, diós töltelék, mákos töltelékbe, előmelegített, tojássárgákat, összekeverem, téglalapokra, tojássárgája, izlésszerint, különlegeset, töltelékhez, porcukorral, felfuttatom, desszertnek, töltelékbe, bevagdosom, lisztezett, tölteléket, feltekerem, bevágások, letakarom, felfutott, hozzáadom, használni, megszórva, kinyújtom, kenéshez, élesztőt, szitálom, liszt, tojássárgája, élesztő, langyos, cukor, töltelékhez, darált, izlésszerint cukor, langyos, kevés, tojás kenéshez,
|
|
|
|
|