Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsa recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kacsa, 1csomag szárnyasfűszer, kevés csontleves a sütéshez
» A hasüregbe: 1db alma, 1db narancs, 1 db citrom
» A narancsmártáshoz: 6 db narancs, 1 db citromnak a leve, 5dkg cukor, 1dl fehérbor, 3 dkg vaj, 5 cl narancslikőr
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel. A hasüregbe belerakjuk a gyümölcsöket, és a két lábát összekötjük, a szárnyak végét pedig a szárnycsont mögé tekerjük. Kevés csontlevest öntünk alá, és előmelegített sütőben kissé megpirítjuk, majd alufóliával lefedve, mérsékelt hőfokon, saját levével gyakran locsolgatva megpároljuk. Ha megpuhult levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Végül leöntjük a zsírját, a húslét pedig átszűrjük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot egy edénybe tesszük, ráöntjük a citromlevet, erős lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átszűrt húslét, a húslevest, 4 narancs átszűrt levét majd a bort is hozzáadjuk, és az egészet besűrűsödésig forraljuk. Amíg a mártásunk fő, addig 2 narancs héját vékonyan eltávolítjuk, csíkokra vágjuk, és kevés forró vízben 10 percig főzzük és leszűrjük. Amikor a mártás besűrűsödött, beletesszük a narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt. A kacsát tálra tesszük, a tetejét megkenjük mártással, a tál peremére dresszírozott narancsot teszünk. A forró mártást előmelegített csészében szintén a tálra helyezzük. Köretként tejszínes burgonyapürét adhatunk.
Megjegyzés / tipp:

Ragyogó karácsonyi étel.Ajánlom mindenkinek!
0 komment 7 ember kedveli jancsiba1
2011.12.13 15:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütéshezA hasüregbe, zsírzó eltávolítására, hasüregbe belerakjuk, szárnyak végét, szárnycsont mögé, húslét pedig, edénybe tesszük, átszűrt húslét, egészet besűrűsödésig, mártás besűrűsödött, kacsát tálra, tetejét megkenjük, forró mártást, tálra helyezzük, narancsmártáshoz, szárnyasfűszer, eltávolítására, előmelegített, megtisztított, burgonyapürét, besűrűsödésig, előmelegített, dresszírozott, narancslikőrt, gyümölcsöket, besűrűsödött, narancslikőr, eltávolítjuk, narancshéjat, összekötjük, beletesszük, csontlevest, Elkészítjük, citromlevet, megpároljuk, alufóliával, megpirítjuk, megpirítjuk, szárnycsont, locsolgatva,
Gombás csirkemellragu
0 komment 5 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládés szelet
0 komment 2 ember kedveli
Baconba tekert csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Illatos gombaleves.
0 komment 3 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Rókagomba krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás-mascarponés pohárkrém
0 komment 5 ember kedveli
Tuti finom almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Gombakrémes palacsinta
1 komment 9 ember kedveli
Citromos túrós szelet
0 komment 12 ember kedveli
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal.
0 komment 6 ember kedveli
Darált erőspaprika
0 komment 2 ember kedveli
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.