Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson. Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is és felforrósítjuk. Majd a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből a húst és serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd hozzácsavarjuk citrom levét, mehet bele a kapribogyót és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gyors, könnyű, kellemesen aromás...
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
noble
2015.04.11 06:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemellet kisebb, vékony réteget, serpenyőben megolvasztunk, csirkemellek mindkét, evőkanál vajat, maradék citromot, petrezselyemzöld, felforrósítjuk, hozzácsavarjuk, csirkemelleket, felszeletelve, megolvasztunk, csirkemellek, csirkemellet, megforgatjuk, Visszarakjuk, serpenyőben, hozzáöntjük, serpenyőben, hozzáöntjük, kapribogyót, Kapribogyós, olívaolajat, serpenyőből, kellemesen, kapribogyó, hozzáadjuk, csirkemell, szeletekre, keverékhez, serpenyőbe, csirkemell, csirkemell, liszt, olívaolaj, száraz fehérbor, üveg kapribogyó, citrom, csomó petrezselyemzöld, bors,
|
|
|
|
|