Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítem.
A lisztben elkeverem a sütőport, hozzáadom a zsírt, a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, az ecetet és a tejföllel alaposan összegyúrom. Akkor jó, ha a tészta elválik a kezedtől. Ha kemény egy kevés tejfölt lehet még hozzárakni.
A cipót kettéosztom.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelek. Az egyik cipót kb. 1/2 cm vastagra kinyújtom és belerakom a tepsibe. Megszórom kevés búzadarával, hogy a tésztát ne áztassa el az alma.
Ráteszem a kinyomkodott tölteléket. A tetejére teszem a másik kinyújtott tésztát. Villával megszurkálom a tetejét, és lekenem a tojással.
180 C°-ra előmelegített sütőben kb. 1/2 órát (tűpróba) sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a család többi tagja is besegít a tölteléknél, sokkal gyorsabb.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
esimonyai
2012.07.22 12:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát meghámozom, lisztben elkeverem, tojások sárgáját, tejföllel alaposan, tészta elválik, kevés tejfölt, cipót kettéosztom, gáztepsit sütőpapírral, egyik cipót, kinyomkodott tölteléket, tetejére teszem, másik kinyújtott, család többi, előmelegített, megszurkálom, sütőpapírral, kinyomkodott, tölteléknél, töltelékhez, összegyúrom, Töltelékhez, lekenéséhez, kettéosztom, búzadarával, tölteléket, hozzárakni, kinyújtott, meghámozom, lereszelem, kibélelek, tejföllel, almáspite, gáztepsit, elkeverem, teáskanál, kinyújtom, belerakom, Megszórom, hozzáadom, liszt, zsír, evőkanál cukor, tojás sárgája, tejföl, csomag sütőpor, teáskanál ecet, csipet, Töltelékhez alma, Ízlés szerint fahéj, Ízlés szerint cukor,
|
|
|
|
|