Fogás: ital, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
5 l-es befőttes üveg, 1 kg rizs, 1,5 kg cukor, 1 citrom apróra vágva, 6 cm-nyi vaniliarúd 1 cm-es darabokban (vagy 4 csomag vaniliás cukor), 4 szem szegfűszeg, 1 kk. őrölt fahéj, 10 szem áfonya, 3 szem kardamon mag, fél dkg élesztő, 3 l langyos víz, 10 dkg mazsola.
A hozzávalókat összekeverem, az üveget lefedem és naponta megkeverem. Mikor a forrás abbamarad, papírral lefedem, legumizom és hagyom letisztulni. Utána átfejtem üvegekbe. Azonnal fogyasztható, de érlelés után még finomabb.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Vendégeink egyik kedvence.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 10:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat összekeverem, üveget lefedem, forrás abbamarad, hozzávalókat, összekeverem, fogyasztható, letisztulni, szegfűszeg, vaniliarúd, vaniliarúd, darabokban, szegfűszeg, megkeverem, Vendégeink, legumizom, abbamarad, kardamon, papírral, átfejtem, vaniliás, kardamon, vaniliás, befőttes, üvegekbe, finomabb, készítem, befőttes, kedvence, élesztő, l-es befőttes üveg, rizs, citrom apróra vágva, cukor, szem szegfűszeg, őrölt fahéj, szem kardamon, élesztő, langyos, mazsola,
|
|
|
|
|