Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kovászt készítek 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral és 3 kanál liszttel. A többi porcukrot elkeverem a tojássárgájákkal. Az érett kovászhoz adom, ezután hozzákeverem az olvasztott margarint is. Ezután hozzáadom a lisztet, a sót és annyi langyos tejet, hogy lágy, kalácsszerű tésztát kapjak. 20 percig dagasztom kézzel, vagy géppel. Letakarom és kb. 1 óráig kelesztem. Lisztezett deszkán kiszaggatom és még fél órát kelesztem. A fánkot közepes lángon sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Még melegen meghintem porcukorral és levárt kínálok mellé.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
anitakezi
2014.03.13 13:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
nimszgabi |
2014.03.16. 04:40 (#1) |
|
 |
Azért azt megnézném,hogy 1dl. olajban hogy sül ki a fánk.Amúgy jó a recept. |
| |
|
|
|
kanál porcukorral, többi porcukrot, érett kovászhoz, olvasztott margarint, fánkot közepes, tojássárgájákkal, hozzákeverem, kiszaggatom, porcukorral, porcukorral, kalácsszerű, olvasztott, élesztővel, Lisztezett, porcukrot, kovászhoz, elkeverem, dagasztom, meghintem, kelesztem, kelesztem, Letakarom, hozzáadom, margarint, liszttel, Szalagos, margarin, porcukor, készítek, Kovászt, lisztet, margarin, tojás sárgája, étolaj, csipet, élesztő, liszt, porcukor,
|
|
|
|
|