Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojássárgát a vajjal ,a cukorral(vagy zsírral), jó habosra kikeverjük
Azután beletesszük a szódaport ,a kakaót azután a lisztet és a legvégén a tejet.Jól összekeverjük, kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőbe tesszük, mikor 3/4 -ig megsült , kivesszük a sütőből,a tetejét , megkenjük a savanykás lekvárral és rákenjük, a közben a cukorral kemény habbá kikavart tojásfehérjét Visszatesszük a sütőbe ,lassú tűznél tovább, készre sütjük Vigyázzunk, hogy a hab meg ne barnuljon Inkább tegyünk a tetejére egy sütőpapírt Ha egy kicsit hűlt ,szeletekre vágjuk
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szódaport kevés citromlével ,vagy pici ecetbe oldjuk fel.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
starsoft2005
2013.10.26 13:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta bekenéséhez, kakaót azután, savanykás lekvárral, cukorral kemény, kicsit hűlt, szódaport kevés, Előmelegített, összekeverjük, tojásfehérjét, Visszatesszük, tojássárgája, citromlével, tojássárgát, bekenéséhez, beletesszük, kikeverjük, szeletekre, kávéskanál, sütőpapírt, Vigyázzunk, lisztezett, kávéskanál, megkenjük, lekvárral, savanykás, kivesszük, szódaport, tésztához, savanykás, barnuljon, szódaport, szódapor, tésztához, tojássárgája, vagy zsír, cukor, csapott kávéskanál szódapor, tetejes kávéskanál kakaópor, liszt, tetejére, tojás fehérje, cukor,
|
|
|
|
|