Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meleg tejbe rakom a cukrot és az élesztőt, felfuttatom.
Ha megkelt, akkor keverem bele a lisztet, tojást, sárgákat, joghurtot sütőport, sót is, jól kidolgozom. Ez kb : 6-8 perc, míg egyenletesen sima lesz a tészta .
Pihentetem minimum fél órát, majd lisztezett deszkán fél cm- re kinyújtom .
A puha margarint ( vajat ) rákenem a tésztára és felhajtom félig , majd másik oldalon is félig.
Pihentetem még 20 percig, majd megint kinyújtom és hajtogatom.
Ezután 1 cm vastagra kinyújtom , kiszaggatom, a tetejét megkenem a felvert tojással, s megszóróm a szezámmaggal , s a köménnyel .
200 fokon sütöm 25- 30 percig .
Kb : 5-6 cm - s szaggatóval dolgozok, igy szép nagyok lesznek a pogik .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az ilyen kelt tésztáknál a legfontosabb a türelem , ki kell várni, hogy jól megkeljen a tészta .
Durván 2 tepsivel lett ebből az adagból, de hamar elfogyott .
Jó étvágyat kivánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2014.06.24 17:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
meleg tejbe, tetejét megkenem, felvert tojással, ilyen kelt, legfontosabb, egyenletesen, szezámmaggal, felfuttatom, szaggatóval, kiszaggatom, lisztezett, tésztáknál, hajtogatom, Pihentetem, kidolgozom, Pihentetem, szezámmag, kinyújtom, felhajtom, kinyújtom, margarint, Joghurtos, megszóróm, joghurtot, megkeljen, kinyújtom, köménnyel, köménymag, elfogyott, sütőport, liszt, liter natur joghurt, olaj, cukor, csomag sütőpor, egész tojás sárgája, élesztő, tojás kenéshez, szezámmag köménymag,
|
|
|
|
|