Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A palacsintához a tejet, tojást, lisztet, sót, szódát alaposan kikeverem csomómentesre.
Kevés olajat , aprított petrezselymet adok még hozzá.
Kb: 1 / 2 - 1 órát pihentetem , csak utána kezdem el kisütni.
A töltelékhez a karfiolt apró kis rózsákra szétszedem , enyhén sós vízben majdnem puhára párolom , utána leszűröm .
Az összeállításhoz a palacsintát tányérra teszem , megszórom reszelt sajttal, arra pedig egy sorban rárakom a kifőtt karfiol darabkákat, feltekerem .
még melegen tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mivel a karfiolnak most van a szezonja , ki kell használni.A karfiol helyett lehet brokkolival, párolt fokhagymás spenóttal is készíteni ezt a receptet.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.11.29 20:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiolt apró, palacsintát tányérra, sorban rárakom, kifőtt karfiol, karfiolnak most, karfiol helyett, petrezselyemzöld, összeállításhoz, petrezselymet, csomómentesre, palacsintához, zöldfűszerrel, töltelékhez, palacsintát, brokkolival, fokhagymás, karfiolnak, pihentetem, Palacsinta, feltekerem, darabkákat, szétszedem, karfiollal, megszórom, kikeverem, spenóttal, használni, fokhagyma, készíteni, szódavíz, étvágyat, karfiolt, liszt, tojás, szódavíz, olaj, karfiol, sajt, tejföl, gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, bors,
|
|
|
|
|
Scsí
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|