Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk kelni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, a közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet, a langyos vizet, és hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény oldalától. Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet. Majd letakarva kb. 50 percig kelesztjük. Majd rúddá formázzuk, és 16 darabra osztjuk. Picit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük. Majd forró olajban kisütjük a tésztákat. Tejföllel megkenve és sajttal megszórva tálaljuk.
Készíthetünk hozzá fokhagymás kenegetőt, amit a következőképp készitünk: 4-5 gerezd fokhagymát lereszelünk vagy apró darabokra vágunk, felöntjük pici vizzel, megsózzuk, és már kenhetjük is vele a meleg lángost.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom a meleg lángos megkenve. Én nagyon szeretem így a lángost.
|
|
|
|
0 komment
|
34 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 07:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet beleszitáljuk, közepébe mélyedést, megmaradt langyos, langyos vizet, edény oldalától, következőképp készitünk, meleg lángost, meleg lángos, meglangyosítunk, belemorzsoljuk, következőképp, beleszitáljuk, Készíthetünk, gömbölyítünk, lereszelünk, fokhagymás, beleöntjük, kelesztjük, hozzáadjuk, dagasztjuk, fokhagymát, kelesztjük, formázzuk, oldalától, mélyedést, csinálunk, megmaradt, letakarva, Tejföllel, darabokra, felöntjük, megsózzuk, kenhetjük, kenegetőt, liszt, kiskanál, élesztő, házi tejföl, reszelt sajt, gerezd fokhagyma,
|
|
|
|
|
Bigos
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|