Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az apróra vágott répákat (még vizesen, nem lecsepegtetve) hideg tapadásmentes edénybe tesszük. Mikor elkezd sisteregni, hozzáadjuk a zöldborsót (lehet mirelit is) és felöntjük egy deci vízzel. (A sárgarépát minél tovább hagyjuk karamellizálódni, annál kevesebb édesítő kell bele.)
Egy másik edényben vizet forralunk (legjobb, ha maradék húslevest használunk).
Ha már a borsó ráncosodik, átöntjük az egészet a forró vízbe, megsózzuk, édesítjük, rászórjuk a petrezselymet (vagy csokorban belerakjuk, ha nem szeretnénk elfogyasztani).
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Végén kevés fűszerpaprikát és petrezselymet szórhatunk a tetejére tálaláskor.
Cérnametéltet, esetleg búzadarát főzhetünk bele.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
mercidesign
2013.11.02 19:40
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, deci vízzel, sárgarépát minél, másik edényben, borsó ráncosodik, forró vízbe, tetejére tálaláskor, karamellizálódni, fűszerpaprikát, elfogyasztani, tapadásmentes, petrezselymet, petrezselymet, lecsepegtetve, Cérnametéltet, petrezselyem, édesítőszer, használunk, belerakjuk, zöldborsót, hozzáadjuk, ráncosodik, szeretnénk, BORSÓLEVES, sisteregni, szórhatunk, tálaláskor, kockacukor, sárgarépát, főzhetünk, húslevest, forralunk, felöntjük, fehérrépa, sárgarépa, zsenge zöldborsó, kockacukor vagy édesítőszer, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|