Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg apránként hozzáadott cukorral habbá verjük. A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a szegfűszeggel. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, majd a mákos keverékkel felváltva a tojáshabot, végül a rummal együtt a mazsolát. Tepsibe simítjuk, 35-40 percig tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, két lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a lapok vágott felületét. A krémhez beáztatjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, a túrót áttörjük. A tojássárgákat gőz fölött habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, majd lehúzzuk a tűzről. Felolvasztjuk a zselatint 3 evőkanál forró krémmel, majd a krém egészéhez adjuk, aztán több részletben hozzákeverjük a túrót. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a túrókrémbe. Megkenjük a krémmel a tésztalapokat, egymásra illesztjük őket, és 12 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt 1 órával a díszítéshez az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, a levet megtartjuk. A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, majd az őszibarackkal felváltva a sütemény tetejére csinosítjuk. Elkészítjük a zselét 2,5 dl befőttléből, a tortabevonóporból, és széles ecsettel bevonjuk vele a gyümölcsöket. 1/2 órára visszatesszük a hűtőbe, végül kockákra vágva kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.29 17:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
misike65 |
2015.09.13. 13:31 (#1) |
|
|
Ki fogom próbálni biztos fincsi!! |
| |
|
|
|
mazsolát beáztatjuk, tojásfehérjét csipet, maradék cukorral, vaníliás cukorral, mákos keverékkel, rummal együtt, tepsiben hagyjuk, lekvárt felforrósítjuk, lapok vágott, krémhez beáztatjuk, túrót áttörjük, citrom héjával, krém egészéhez, tejszínt kemény, őszibarackokat vékony, levet megtartjuk, kiviket meghámozzuk, őszibarackkal felváltva, sütemény tetejére, felforrósítjuk, felszeleteljük, őszibarackokat, beleforgatjuk, kristálycukor, zselelatinpor, szegfűszeggel, Felolvasztjuk, Összekeverjük, tojásfehérjét, előmelegítjük, tojássárgákat, narancshéjjal, hozzákeverjük, tésztalapokat, tortazselépor, visszatesszük, őszibarackkal, gyümölcsöket, sütőpapírral, tojássárgája, befőttléből, Elkészítjük, díszítéshez, málnalekvár, meghámozzuk, mazsola, darált, darált mogyoró, liszt sütőpor, tojás, kristálycukor, lágy Ráma, vaníliás cukor, narancs reszelt héja, csipet őrölt szegfűszeg, málnalekvár, krémhez díszítéshez, zselelatinpor, tehéntúró, tojássárgája15 cukor, citrom reszelt héja leve, tejszín, nagy doboz őszibarack befőtt, kiwi1 tortazselépor,
|
|
|
|
|