Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznyehabos csokitallérok recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 15 dkg liszt
» 8 dkg zabpehely
» 15 dkg cukor
» fél teáskanál sütőpor
» 3 evőkanál kakaó
» 12 dkg vaj
» 1 tojás
» 15 dkg apróra tört csokoládé
» A habhoz: 20 dkg cseresznye
» 2 evőkanál cukor
» 1 tasak habpor
» 1/2liter tej
» 1 csomag habfixáló
» 1 csomag vaníliás cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, tojással. Egy másik edényben a száraz anyagokat keverjük össze (liszt,zabpehely, sütőpor,kakaó és csoki)A kétfajta keveréket elvegyítjük. Negyed órán át pihentessük a hűtőben, majd formáljunk apró golyókat a tésztából, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kanállal lapítsuk ki egy kissé. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig 175 fokon. Sütés után hagyjuk kihűlni a tallérokat.
Ezalatt készítsük el a habot , a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, cukorral meghintjük,és néhány perc alatt megpároljuk és hűlni hagyjuk. A habport a tejjel és a habfixáló porral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot,majd a cseresznyepépet lazán beleforgatjuk és hűtőszekrényben jól behűtjük,.
Egy-két evőkanál habot a tésztára halmozunk.
Megjegyzés / tipp:

Fogyaszthatjuk így is ,de össze is ragaszthatunk vele két tallért.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.07.30 22:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vajat habosra, másik edényben, száraz anyagokat, kétfajta keveréket, cseresznyét megmossuk, habfixáló porral, vaníliás cukrot, cseresznyepépet lazán, tésztára halmozunk, cseresznyepépet, Cseresznyehabos, hűtőszekrényben, Fogyaszthatjuk, ragaszthatunk, Előmelegített, beleforgatjuk, csokitallérok, sütőpapírral, cseresznyét, elvegyítjük, pihentessük, megpároljuk, meghintjük, cseresznye, formáljunk, kimagozzuk, tallérokat, hozzáadjuk, zabpehely, anyagokat, teáskanál, habfixáló, keveréket, tésztából, zabpehely, liszt, zabpehely, cukor, teáskanál sütőpor, evőkanál kakaó, tojás, apróra tört csokoládé, evőkanál cukor, tasak habpor, 2liter, csomag habfixáló, csomag vaníliás cukor,
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Brokkolis-gombás csirkeragu
1 komment 1 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Hókifli
0 komment 10 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal
0 komment 11 ember kedveli
Gofri vanília öntettel és gyümölcsökkel
0 komment 3 ember kedveli
Babos tejszínes csirkemáj
0 komment 4 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Mandulás-barackos kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
almás-diós muffin
0 komment 6 ember kedveli
Sajtkrémes-gyümölcsös torta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.