Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznyehabos csokitallérok recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 15 dkg liszt
» 8 dkg zabpehely
» 15 dkg cukor
» fél teáskanál sütőpor
» 3 evőkanál kakaó
» 12 dkg vaj
» 1 tojás
» 15 dkg apróra tört csokoládé
» A habhoz: 20 dkg cseresznye
» 2 evőkanál cukor
» 1 tasak habpor
» 1/2liter tej
» 1 csomag habfixáló
» 1 csomag vaníliás cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, tojással. Egy másik edényben a száraz anyagokat keverjük össze (liszt,zabpehely, sütőpor,kakaó és csoki)A kétfajta keveréket elvegyítjük. Negyed órán át pihentessük a hűtőben, majd formáljunk apró golyókat a tésztából, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kanállal lapítsuk ki egy kissé. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig 175 fokon. Sütés után hagyjuk kihűlni a tallérokat.
Ezalatt készítsük el a habot , a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, cukorral meghintjük,és néhány perc alatt megpároljuk és hűlni hagyjuk. A habport a tejjel és a habfixáló porral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot,majd a cseresznyepépet lazán beleforgatjuk és hűtőszekrényben jól behűtjük,.
Egy-két evőkanál habot a tésztára halmozunk.
Megjegyzés / tipp:

Fogyaszthatjuk így is ,de össze is ragaszthatunk vele két tallért.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.07.30 22:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vajat habosra, másik edényben, száraz anyagokat, kétfajta keveréket, cseresznyét megmossuk, habfixáló porral, vaníliás cukrot, cseresznyepépet lazán, tésztára halmozunk, cseresznyepépet, Cseresznyehabos, hűtőszekrényben, Fogyaszthatjuk, ragaszthatunk, Előmelegített, beleforgatjuk, csokitallérok, sütőpapírral, cseresznyét, elvegyítjük, pihentessük, megpároljuk, meghintjük, cseresznye, formáljunk, kimagozzuk, tallérokat, hozzáadjuk, zabpehely, anyagokat, teáskanál, habfixáló, keveréket, tésztából, zabpehely, liszt, zabpehely, cukor, teáskanál sütőpor, evőkanál kakaó, tojás, apróra tört csokoládé, evőkanál cukor, tasak habpor, 2liter, csomag habfixáló, csomag vaníliás cukor,
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes-gombás csirkeragu
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros gombaleves burgonyagombóccal !
0 komment 9 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Áfonyás sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás rizsleves
0 komment 3 ember kedveli
Meggyleves főzés nélkül pár perc alatt
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombóc ázsiai módra !
0 komment 11 ember kedveli
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Örmény májas zöldségleves !
0 komment 1 ember kedveli
Tiramisu
3 komment 12 ember kedveli
Spórolós krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.