Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Előző este felforraljuk a tejszínt és beletördeljük a csokit.
Feloldódásig kevergetjük és lehűtjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral összekevert lisztet, végül a tojásfehérjékből keményre vert habot.
Kétfelé vesszük, Az egyikbe 2 evőkanál kakaóport keverünk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben külön - külön 2 vékony piskótát sütünk.
Az előzőnap elkészített csokis tejszínt felverjük.
2/3 részét a barna és a sárga piskóta közé tesszük.
Majd megkenjük a maradék 1/3 rész krémmel.
Szép sorban rárakjuk a piskóta tallérokat
Csorgathatunk rá olvasztott csokoládét.
.
Pár órát állni hagyjuk, majd felszeleteljük úgy, hogy minden szelet közepére egy piskóta tallér kerüljön.
Ettől lesz bóbitás.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az így elkészített csokoládés tejszínhab nem esik össze.
Napokig megmarad.
Könnyű, nem túl édes, finom, szép, csokoládés sütemény!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
fboka
2012.02.05 22:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgákat habosra, sütőporral összekevert, tojásfehérjékből keményre, előzőnap elkészített, sárga piskóta, piskóta tallérokat, piskóta tallér, tojásfehérjékből, felszeleteljük, beletördeljük, tojássárgákat, Csorgathatunk, Sütőpapírral, felforraljuk, Feloldódásig, kevergetjük, babapiskóta, kanalanként, elkészített, összekevert, elkészített, sütőporral, hozzáadjuk, tejszínhab, csokoládés, tallérokat, csokoládét, olvasztott, csokoládés, kakaóport, megkenjük, felverjük, csokoládé, tojás, porcukor, evőkanál, liszt, evőkanál kakaó, sütőpor, tejszin, keserű csokoládé, alakú babapiskóta,
|
|
|
|
|