Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mirelit leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és világosra sütjük a csomagoláson lévő útmutató szerint.
Felteszünk a tűzre egy lábost pár ujjnyi vízzel. Amíg felforr, két keverőtálba szétválasztjuk a tojásokat.
Vízgőz felett habot verünk a tojásfehérjékből, majd hozzákeverjük a porcukrot is, mikor már majdnem kemény a hab. Hűtőbe tesszük.
A sárgáját elkeverjük az egyik 8 dkg cukorral és a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet készítünk belőle. Ha kész, félretesszük.
1 liter vízből, 4 csomag pudingporból és a maradék 8 dkg cukorból pudingot készítünk. Mikor már majdnem kész elkezdjük beleforgatnia fehérjét. Ha belefrgattuk az összeset akkor 1 percigfűzzük még majd levesszük a tűzről és belekeverjük a sárgája krémet is.
A mirelit tészta egyik lapjára ráöntjük a krémet, majd lefedjük a másik lappal.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd felvágjuk, és hűtőbe tesszük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: tetszőleges cm
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:37
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mirelit leveles, csomagoláson lévő, sárgáját elkeverjük, összeset akkor, sárgája krémet, mirelit tészta, másik lappal, tojásfehérjékből, szétválasztjuk, beleforgatnia, hozzákeverjük, kristálycukor, belekeverjük, percigfűzzük, belefrgattuk, pudingporból, csomagoláson, félretesszük, tetszőleges, keverőtálba, elkeverjük, kevergetés, folyamatos, Felteszünk, pudingpor, langyosra, levesszük, készítünk, tojásokat, készítünk, porcukrot, felvágjuk, világosra,
|
|
|
|
|