Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» A habtésztához:30 dkg aprított dió
» 8 db tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor,4 ek barack lekvár
» A krémhez:
» 8 db tojássárgája,10 ek cukor
» 1 tasak vaníliás pudingpor
» 3 csapott ek finomliszt ,1 cs vaníliás cukor
» 5 dl tej.30 dkg vaj
» A lap lekenéséhez 2 ek baracklekvár
» A krém tetejére :
» 5 dl habtejszín
» 5 dkg csokoládéforgács
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tepsi mérete 28x34 cm
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 5 ember kedveli feviroza
2015.01.24 16:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krém tetejére, sütőpapírral fedett, tetejét villával, habtészta készítése, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém készítése, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, tepsi mérete, csokireszelékkel, csokoládéforgács, tojásfehérjéket, szódabikarbóna, megkevergetjük, összeállítása, hozzákeverjük, baracklekvárt, megszurkáljuk, tojássárgája, megpörköljük, baracklekvár, habtésztához, összegyúrjuk, sütőpapírral, sütőpapírral, tojásfehérje, kivételével, hozzávalóit, gáztepsiben, beleszórjuk, Ugyanakkora, hozzávalóit, lekenéséhez, rásimítjuk, habtejszín, laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, kávéskanál szódabikarbóna, habtésztához aprított dió, tojásfehérje, porcukor, krémhez, tojássárgája10 cukor, tasak vaníliás pudingpor, vaj, lekenéséhez baracklekvár, krém tetejére, habtejszín, csokoládéforgács,
Csirke brassói
0 komment 1 ember kedveli
Zellerchips
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas-csokis tobozkeksz
0 komment 1 ember kedveli
Túrós béles
0 komment 1 ember kedveli
Rántott sonkás-sajtos gombóc
0 komment 10 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Almás krémes vaníliás krémmel
1 komment 4 ember kedveli
Rakott cukkini feta sajttal
0 komment 2 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Körtés kókuszos tortácska
1 komment 4 ember kedveli
Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon
3 komment 13 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 8 ember kedveli
Krumplilángos
2 komment 20 ember kedveli
Ropogós Gofri
2 komment 2 ember kedveli
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
1 komment 5 ember kedveli
Túrós reform palacsinta 2
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.