Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» A habtésztához:30 dkg aprított dió
» 8 db tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor,4 ek barack lekvár
» A krémhez:
» 8 db tojássárgája,10 ek cukor
» 1 tasak vaníliás pudingpor
» 3 csapott ek finomliszt ,1 cs vaníliás cukor
» 5 dl tej.30 dkg vaj
» A lap lekenéséhez 2 ek baracklekvár
» A krém tetejére :
» 5 dl habtejszín
» 5 dkg csokoládéforgács
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tepsi mérete 28x34 cm
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 5 ember kedveli feviroza
2015.01.24 16:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krém tetejére, sütőpapírral fedett, tetejét villával, habtészta készítése, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém készítése, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, tepsi mérete, csokireszelékkel, csokoládéforgács, tojásfehérjéket, szódabikarbóna, megkevergetjük, összeállítása, hozzákeverjük, baracklekvárt, megszurkáljuk, tojássárgája, megpörköljük, baracklekvár, habtésztához, összegyúrjuk, sütőpapírral, sütőpapírral, tojásfehérje, kivételével, hozzávalóit, gáztepsiben, beleszórjuk, Ugyanakkora, hozzávalóit, lekenéséhez, rásimítjuk, habtejszín, laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, kávéskanál szódabikarbóna, habtésztához aprított dió, tojásfehérje, porcukor, krémhez, tojássárgája10 cukor, tasak vaníliás pudingpor, vaj, lekenéséhez baracklekvár, krém tetejére, habtejszín, csokoládéforgács,
Bögrés mákos sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Túrós mocorgó
0 komment 27 ember kedveli
Csokis-narancsos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Mini isler, cukorka díszítéssel
0 komment 1 ember kedveli
Csámcsogó
0 komment 10 ember kedveli
Tangó szelet
2 komment 32 ember kedveli
Kókuszkocka
0 komment 6 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Fantás torta
0 komment 4 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
"Mon monser " fűszeres süti, mazsolával.......
2 komment 3 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Tepsiben sült parmezános csirkemell !
0 komment 16 ember kedveli
Parmezános rántott cukkíni sütőben sütve
0 komment 8 ember kedveli
Sajtsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.