Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» A habtésztához:30 dkg aprított dió
» 8 db tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor,4 ek barack lekvár
» A krémhez:
» 8 db tojássárgája,10 ek cukor
» 1 tasak vaníliás pudingpor
» 3 csapott ek finomliszt ,1 cs vaníliás cukor
» 5 dl tej.30 dkg vaj
» A lap lekenéséhez 2 ek baracklekvár
» A krém tetejére :
» 5 dl habtejszín
» 5 dkg csokoládéforgács
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tepsi mérete 28x34 cm
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 5 ember kedveli feviroza
2015.01.24 16:15
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krém tetejére, sütőpapírral fedett, tetejét villával, habtészta készítése, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém készítése, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, tepsi mérete, csokireszelékkel, csokoládéforgács, tojásfehérjéket, szódabikarbóna, megkevergetjük, összeállítása, hozzákeverjük, baracklekvárt, megszurkáljuk, tojássárgája, megpörköljük, baracklekvár, habtésztához, összegyúrjuk, sütőpapírral, sütőpapírral, tojásfehérje, kivételével, hozzávalóit, gáztepsiben, beleszórjuk, Ugyanakkora, hozzávalóit, lekenéséhez, rásimítjuk, habtejszín, laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, kávéskanál szódabikarbóna, habtésztához aprított dió, tojásfehérje, porcukor, krémhez, tojássárgája10 cukor, tasak vaníliás pudingpor, vaj, lekenéséhez baracklekvár, krém tetejére, habtejszín, csokoládéforgács,
Tárkonymártás
0 komment 2 ember kedveli
Göngyölt hús
0 komment 13 ember kedveli
Marhahús kapormártással és knédlivel !
0 komment 7 ember kedveli
Barackos - mákos kocka
0 komment 8 ember kedveli
Töltött csokis muffin...
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás bableves cipóban
0 komment 5 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Halászlé paprikás hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Franciasaláta
0 komment 4 ember kedveli
Csirkecomb székely módra
1 komment 9 ember kedveli
Csőben sült brokkoli...
0 komment 6 ember kedveli
Sütőben sült rántotthús
0 komment 25 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Csokoládés jeges szél
0 komment 10 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Parmezános krumplileves garnélával
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.