Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Túrósfánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A fánkokhoz :
» 250 g tehéntúró (félzsíros)
» 200 g tojás (kikeverve)
» 90 g búzaliszt (BL55)
» 6 g sütőpor
» 10 g porcukor
» 1 g só
» A sütéshez:
» étolaj
» A tálaláshoz:
» sárgabarack dzsem
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk!

A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.

3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk.
Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Megjegyzés / tipp:

A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség!
A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli!
Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!
2 komment 12 ember kedveli makara
2016.03.09 00:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2016.07.10. 19:52 (#2)
Sokat sütök, de ez akkora badarság ,TOJÁST GRAMBA MÉRNI, ,,
muminmama 2016.03.20. 23:07 (#1)
Jól néz ki a fánk!
De valaki meg mondaná nekem ,hogy lehet a tojást 200 g- ként írni egy receptben?
Ezt én nem értem!
Mindig darabra szokták írni!
Címkék
összes összetevőt, tálba mérjük, lágy masszát, fánkok nagyon, fánkokat csak, tálban fahéjas, alaposan átsütött, olajból kiszedve, ízesített porcukorba, kiváló farsangi, klasszikus fánkok, különlegességek, áfonyalekvárral, fagyiskanállal, fogyaszthatjuk, többféleképpen, gyümölcsízzel, különlegesség, összekeverjük, túrófánkokat, teáskanállal, ízesíthetjük, teáskanálnál, túrófánkokat, Fűszerezett, sárgabarack, Porcukrozva, tálalhatjuk, végeredmény, túródarabos, szaggassunk, átfordulnak, túrófánkot, összetevőt, megkavarni, mindenképp, köreteként, fánkokhoz, tehéntúró félzsíros, tojás kikeverve, búzaliszt BL55, sütőpor, porcukor, sütéshez, étolaj, tálaláshoz, sárgabarack dzsem, porcukor,
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Rizskoh
1 komment 7 ember kedveli
Sajtos, paradicsomos csiga !
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Vaníliás - marcipános Pókember torta (vega)
0 komment 2 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Csipkelekvárral töltött aranygaluska.
1 komment 7 ember kedveli
Tárkonyos zuzaragu leves
1 komment 6 ember kedveli
Mogyorós szelet teához
0 komment 3 ember kedveli
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Spanyol pite
0 komment 2 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Gombás zúzapörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.