Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Túrósfánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A fánkokhoz :
» 250 g tehéntúró (félzsíros)
» 200 g tojás (kikeverve)
» 90 g búzaliszt (BL55)
» 6 g sütőpor
» 10 g porcukor
» 1 g só
» A sütéshez:
» étolaj
» A tálaláshoz:
» sárgabarack dzsem
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk!

A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.

3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk.
Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Megjegyzés / tipp:

A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség!
A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli!
Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!
2 komment 12 ember kedveli makara
2016.03.09 00:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2016.07.10. 19:52 (#2)
Sokat sütök, de ez akkora badarság ,TOJÁST GRAMBA MÉRNI, ,,
muminmama 2016.03.20. 23:07 (#1)
Jól néz ki a fánk!
De valaki meg mondaná nekem ,hogy lehet a tojást 200 g- ként írni egy receptben?
Ezt én nem értem!
Mindig darabra szokták írni!
Címkék
összes összetevőt, tálba mérjük, lágy masszát, fánkok nagyon, fánkokat csak, tálban fahéjas, alaposan átsütött, olajból kiszedve, ízesített porcukorba, kiváló farsangi, klasszikus fánkok, különlegességek, áfonyalekvárral, fagyiskanállal, fogyaszthatjuk, többféleképpen, gyümölcsízzel, különlegesség, összekeverjük, túrófánkokat, teáskanállal, ízesíthetjük, teáskanálnál, túrófánkokat, Fűszerezett, sárgabarack, Porcukrozva, tálalhatjuk, végeredmény, túródarabos, szaggassunk, átfordulnak, túrófánkot, összetevőt, megkavarni, mindenképp, köreteként, fánkokhoz, tehéntúró félzsíros, tojás kikeverve, búzaliszt BL55, sütőpor, porcukor, sütéshez, étolaj, tálaláshoz, sárgabarack dzsem, porcukor,
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Pukkanó fánk !
0 komment 29 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Pulykakocsonya
0 komment 1 ember kedveli
Sajtpuffancs
0 komment 7 ember kedveli
Almás pite zöld habbal
0 komment 1 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Mogyorós szelet teához
0 komment 3 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Havas háztető
1 komment 8 ember kedveli
Sajtkrém
0 komment 9 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Mézes-narancsos csirke
0 komment 4 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Mézes puszedli
3 komment 7 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.