Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Túrósfánk recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A fánkokhoz :
» 250 g tehéntúró (félzsíros)
» 200 g tojás (kikeverve)
» 90 g búzaliszt (BL55)
» 6 g sütőpor
» 10 g porcukor
» 1 g só
» A sütéshez:
» étolaj
» A tálaláshoz:
» sárgabarack dzsem
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!

1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.

2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk!

A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.

3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk.
Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Megjegyzés / tipp:

A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség!
A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli!
Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!
2 komment 12 ember kedveli makara
2016.03.09 00:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2016.07.10. 19:52 (#2)
Sokat sütök, de ez akkora badarság ,TOJÁST GRAMBA MÉRNI, ,,
muminmama 2016.03.20. 23:07 (#1)
Jól néz ki a fánk!
De valaki meg mondaná nekem ,hogy lehet a tojást 200 g- ként írni egy receptben?
Ezt én nem értem!
Mindig darabra szokták írni!
Címkék
összes összetevőt, tálba mérjük, lágy masszát, fánkok nagyon, fánkokat csak, tálban fahéjas, alaposan átsütött, olajból kiszedve, ízesített porcukorba, kiváló farsangi, klasszikus fánkok, különlegességek, áfonyalekvárral, fagyiskanállal, fogyaszthatjuk, többféleképpen, gyümölcsízzel, különlegesség, összekeverjük, túrófánkokat, teáskanállal, ízesíthetjük, teáskanálnál, túrófánkokat, Fűszerezett, sárgabarack, Porcukrozva, tálalhatjuk, végeredmény, túródarabos, szaggassunk, átfordulnak, túrófánkot, összetevőt, megkavarni, mindenképp, köreteként, fánkokhoz, tehéntúró félzsíros, tojás kikeverve, búzaliszt BL55, sütőpor, porcukor, sütéshez, étolaj, tálaláshoz, sárgabarack dzsem, porcukor,
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Narancsos csokis muffin
0 komment 1 ember kedveli
Palacsinta
2 komment 4 ember kedveli
CSÖRÖGE
0 komment 14 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Vörösbabból és gombából készült burger tzatzikivel
0 komment 3 ember kedveli
Holland sajtsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Sűrített tej otthon
0 komment 5 ember kedveli
Zöldségleves csirkemellel
0 komment 1 ember kedveli
Gyorsmóka
0 komment 3 ember kedveli
Töltött-rántott gomba
0 komment 5 ember kedveli
Főtt marhahús -áfonyás szilvaszósszal-
0 komment 1 ember kedveli
Rántott sertésköröm
5 komment 13 ember kedveli
Túró Rudi (ahogy én készítem)
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.