Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!
1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
2
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk!
A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
3
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk.
Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A túrófánk egy kiváló farsangi különlegesség!
A klasszikus fánkok között mindenképp érdemes kipróbálni a túrófánkot is, biztosan hamar megkedveli!
Fűszerezett porcukorba forgatva igazi különlegességek lehetnek ezek a gömböcök!
|
|
|
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
makara
2016.03.09 00:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
zsokazsoka |
2016.07.10. 19:52 (#2) |
|
 |
Sokat sütök, de ez akkora badarság ,TOJÁST GRAMBA MÉRNI, ,, |
|
muminmama |
2016.03.20. 23:07 (#1) |
|
 |
Jól néz ki a fánk!
De valaki meg mondaná nekem ,hogy lehet a tojást 200 g- ként írni egy receptben?
Ezt én nem értem!
Mindig darabra szokták írni! |
| |
|
|
|
összes összetevőt, tálba mérjük, lágy masszát, fánkok nagyon, fánkokat csak, tálban fahéjas, alaposan átsütött, olajból kiszedve, ízesített porcukorba, kiváló farsangi, klasszikus fánkok, különlegességek, áfonyalekvárral, fagyiskanállal, fogyaszthatjuk, többféleképpen, gyümölcsízzel, különlegesség, összekeverjük, túrófánkokat, teáskanállal, ízesíthetjük, teáskanálnál, túrófánkokat, Fűszerezett, sárgabarack, Porcukrozva, tálalhatjuk, végeredmény, túródarabos, szaggassunk, átfordulnak, túrófánkot, összetevőt, megkavarni, mindenképp, köreteként, fánkokhoz, tehéntúró félzsíros, tojás kikeverve, búzaliszt BL55, sütőpor, porcukor, sütéshez, étolaj, tálaláshoz, sárgabarack dzsem, porcukor,
|
|
|
|
|
Lúdláb
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|