Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Egy fazékban hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, míg a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.
Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges, ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább fél óráig állni.
Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.18 10:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
káposztát vágjuk, zöldségeket vékonyan, fokhagymát vágjuk, fazékban hevítsük, zöldségek félig, kockára vágott, tejfölt keverjük, kevés levessel, forrásban lévő, levest tányérokba, szelet kenyérrel, fejeskáposzta, pirospaprikát, káposztaleves, vöröshagymát, pirospaprika, vöröshagymát, zöldségeket, megpuhultak, zöldségeket, vöröshagyma, köménymagot, kifehéredik, karikázzuk, csorgassuk, fokhagymát, megkeverve, sertéscomb, ízesítsünk, fokhagymát, tányérokba, köménymag, zöldségek, félpuhára, szükséges, forrásban, fokhagyma, fejeskáposzta, sertéscomb, bacon, sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, őrölt bors, köménymag, evőkanál ketchup, evőkanál pirospaprika, teáskanál Piros Arany, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál olaj,
|
|
|
|
|