Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A combot kicsontozom, az összekevert fűszerekkel bedörzsölöm, a csont helyére illesztem a csíkra vágott szalonnát meg a fokhagymát. Bőrével együtt felgöngyölöm, összetűzöm, az olajjal meglocsolom, majd egy éjszakát állni hagyom. Másnap kevés vízzel és a páchoz használt olajjal lefedve sütőben puhára párolom. Amikor puha, eltávolítom a fóliát, megkenem a mézzel, ropogósra sütöm. Tálalás előtt közvetlenül csepegtetem rá a citrom levét. Sárgarépás burgonyapürével kínálom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az előkészítés 15 perc, a sütés a comb nagyságának függvénye.
|
|
|
|
2 komment
|
5 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
kepenyestibor |
2011.12.26. 12:36 (#2) |
|
 |
nem látom akadályát |
| |
|
|
|
combot kicsontozom, összekevert fűszerekkel, csont helyére, csíkra vágott, olajjal meglocsolom, éjszakát állni, páchoz használt, citrom levét, comb nagyságának, burgonyapürével, felgöngyölöm, szerecsendió, bedörzsölöm, fűszerekkel, összekevert, közvetlenül, nagyságának, előkészítés, csepegtetem, kicsontozom, eltávolítom, meglocsolom, ételízesítő, fokhagymát, összetűzöm, Sárgarépás, pulykacomb, illesztem, ropogósra, függvénye, szalonnát, majoránna, fokhagyma, felsőcomb, olívaolaj, nagy pulyka felsőcomb, ételízesítő, őrölt bors, majoránna, szerecsendió, füstölt szalonna, gerezd fokhagyma, olívaolaj, evőkanál, citrom leve,
|
|
|
|
|