Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ciorba de perisoare recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» fél karalábé
» fél zellergumó
» 1 marék karfiol
» 4-5 ek. olaj
» maréknyi rizs
» 1 tojás
» 40 dkg darált sertéshús
» só
» 1 mk.őrölt feketebors
» fél kk. pirospaprika
» 1 cs. petrezselyem
» 2 szál lestyán vagy 2 kk szárított
» ételízesítőpor
» 1 citrom leve
» 1 csipetnyi cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk.
Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. Felönjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
A húsgombóc: a darált húst, a megmosott rizst a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük, 5-10 percre félretesszük, apró gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Továbbra is kis lángon 30 percig főzzük, közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a finomra vágott lestyánt is, és kb. tíz perc alatt készre főzzük. A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.03 09:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kétféle tisztított, karalábét kisebb, fazékba olajat, darált húst, megmosott rizst, tojással összedolgozzuk, leveshez adjuk, finomra vágott, ízek összeérjenek, pirospaprikával, petrezselyemmel, ételízesítőpor, összedolgozzuk, ételízesítővel, felkarikázzuk, pirospaprika, megfuttatjuk, felforraljuk, félretesszük, összeérjenek, petrezselyem, zöldségeket, elkészíteni, citromlevet, fűszerezzük, gombócokat, tisztított, kevergetve, feketebors, hozzáadjuk, zellergumó, csipetnyi, borsozzuk, formálunk, ízesítjük, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, marék karfiol, olaj, maréknyi rizs, tojás, darált sertéshús, őrölt feketebors, pirospaprika, petrezselyem, szál lestyán vagy szárított, ételízesítőpor, citrom leve, csipetnyi cukor,
Húsos -tejfölös savanyúkáposzta
0 komment 4 ember kedveli
Borsos tokány paradicsompürével
0 komment 3 ember kedveli
tonhal saláta
0 komment 4 ember kedveli
Esti sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Spenótos tészta
0 komment 8 ember kedveli
Afrikai harcsafilé tokaji aszúban párolva
0 komment 3 ember kedveli
Baconos pulykatorta
0 komment 10 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Saslik...
0 komment 6 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Zöldségpörkölt rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Meggy eltevése
0 komment 2 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos kalács
1 komment 5 ember kedveli
Zöldségleves csirkemellel
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.