Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk.
Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. Felönjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
A húsgombóc: a darált húst, a megmosott rizst a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük, 5-10 percre félretesszük, apró gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Továbbra is kis lángon 30 percig főzzük, közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a finomra vágott lestyánt is, és kb. tíz perc alatt készre főzzük. A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.03 09:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kétféle tisztított, karalábét kisebb, fazékba olajat, darált húst, megmosott rizst, tojással összedolgozzuk, leveshez adjuk, finomra vágott, ízek összeérjenek, pirospaprikával, petrezselyemmel, ételízesítőpor, összedolgozzuk, ételízesítővel, felkarikázzuk, pirospaprika, megfuttatjuk, felforraljuk, félretesszük, összeérjenek, petrezselyem, zöldségeket, elkészíteni, citromlevet, fűszerezzük, gombócokat, tisztított, kevergetve, feketebors, hozzáadjuk, zellergumó, csipetnyi, borsozzuk, formálunk, ízesítjük, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, marék karfiol, olaj, maréknyi rizs, tojás, darált sertéshús, őrölt feketebors, pirospaprika, petrezselyem, szál lestyán vagy szárított, ételízesítőpor, citrom leve, csipetnyi cukor,
|
|
|
|
|