Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát
vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell,
majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.
A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a ,,sóban". Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn
csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg - olaj nem is kell
alá.
A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor
mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig
kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom, egyszerů recept és nem kalóriabomba!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
vickykecycca
2014.09.18 23:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
padlizsánnak éppen, megolvasztott vajon, lisztet kicsit, reszelt szerecsendiót, tűzálló tálba, szerecsendiós besamelmártást, tetején besamelmártással, teteje megpirul, besamelmártással, besamelmártást, paradicsomokat, megolvasztott, szerecsendiót, szerecsendiós, szerecsendió, paradicsomos, csepegtessük, vöröshagymát, padlizsánnak, kalóriabomba, papírtörlőn, karikázzunk, dinszteljük, vöröshagyma, fehéredésig, rotyogtatni, kakukkfűvel, padlizsánt, fokhagymát, szeleteket, padlizsánt, kevergetni, paradicsom, Egyesével, padlizsán, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált serteshús, kakukkfů, paradicsom, vaj, liszt, tej, szerecsendió, trappista sajt,
|
|
|
|
|