Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Muszaka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 3 padlizsán
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált serteshús
» 1 tk. kakukkfů
» 4-5 paradicsom
» 5 dkg vaj
» 3 ek. liszt
» 5 dl tej
» 1 tk. szerecsendió
» 15 dkg trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát
vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell,
majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.
A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a ,,sóban". Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn
csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg - olaj nem is kell
alá.
A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor
mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig
kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, egyszerů recept és nem kalóriabomba!
0 komment 6 ember kedveli vickykecycca
2014.09.18 23:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánnak éppen, megolvasztott vajon, lisztet kicsit, reszelt szerecsendiót, tűzálló tálba, szerecsendiós besamelmártást, tetején besamelmártással, teteje megpirul, besamelmártással, besamelmártást, paradicsomokat, megolvasztott, szerecsendiót, szerecsendiós, szerecsendió, paradicsomos, csepegtessük, vöröshagymát, padlizsánnak, kalóriabomba, papírtörlőn, karikázzunk, dinszteljük, vöröshagyma, fehéredésig, rotyogtatni, kakukkfűvel, padlizsánt, fokhagymát, szeleteket, padlizsánt, kevergetni, paradicsom, Egyesével, padlizsán, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált serteshús, kakukkfů, paradicsom, vaj, liszt, tej, szerecsendió, trappista sajt,
Karácsonyi narancs - mandarin likőr
0 komment 1 ember kedveli
Almás-túrós galuska mákos bundában
0 komment 4 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Knédli
2 komment 12 ember kedveli
Levelestésztában sült borda !
0 komment 19 ember kedveli
Csirkeleves gourmand módra.
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 7 ember kedveli
Marinált sült csirke
0 komment 3 ember kedveli
Töltött kacsanyak...
0 komment 6 ember kedveli
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
0 komment 3 ember kedveli
Fehérboros sajtkrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Meggy tartósítása
0 komment 11 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Lazac kukoricasalsával
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.