Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Muszaka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 3 padlizsán
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált serteshús
» 1 tk. kakukkfů
» 4-5 paradicsom
» 5 dkg vaj
» 3 ek. liszt
» 5 dl tej
» 1 tk. szerecsendió
» 15 dkg trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát
vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell,
majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.
A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a ,,sóban". Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn
csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg - olaj nem is kell
alá.
A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor
mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig
kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, egyszerů recept és nem kalóriabomba!
0 komment 6 ember kedveli vickykecycca
2014.09.18 23:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánnak éppen, megolvasztott vajon, lisztet kicsit, reszelt szerecsendiót, tűzálló tálba, szerecsendiós besamelmártást, tetején besamelmártással, teteje megpirul, besamelmártással, besamelmártást, paradicsomokat, megolvasztott, szerecsendiót, szerecsendiós, szerecsendió, paradicsomos, csepegtessük, vöröshagymát, padlizsánnak, kalóriabomba, papírtörlőn, karikázzunk, dinszteljük, vöröshagyma, fehéredésig, rotyogtatni, kakukkfűvel, padlizsánt, fokhagymát, szeleteket, padlizsánt, kevergetni, paradicsom, Egyesével, padlizsán, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált serteshús, kakukkfů, paradicsom, vaj, liszt, tej, szerecsendió, trappista sajt,
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Zita szelet
1 komment 24 ember kedveli
Tormakrémes sonkatekercs
0 komment 13 ember kedveli
Mokka torta
0 komment 4 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 8 ember kedveli
Vaníliás linzer
0 komment 6 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszos tallér
0 komment 1 ember kedveli
Dani szelet
0 komment 3 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 5 ember kedveli
Penne szénégető módra
0 komment 1 ember kedveli
Rizses lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Kalácsban sült sonka
0 komment 4 ember kedveli
Mustáros fokhagymás ínyenc raguleves
0 komment 10 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Öntött túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.