Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Muszaka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 3 padlizsán
» 1 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 50 dkg darált serteshús
» 1 tk. kakukkfů
» 4-5 paradicsom
» 5 dkg vaj
» 3 ek. liszt
» 5 dl tej
» 1 tk. szerecsendió
» 15 dkg trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát
vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell,
majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.
A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a ,,sóban". Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn
csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg - olaj nem is kell
alá.
A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor
mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig
kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, egyszerů recept és nem kalóriabomba!
0 komment 6 ember kedveli vickykecycca
2014.09.18 23:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánnak éppen, megolvasztott vajon, lisztet kicsit, reszelt szerecsendiót, tűzálló tálba, szerecsendiós besamelmártást, tetején besamelmártással, teteje megpirul, besamelmártással, besamelmártást, paradicsomokat, megolvasztott, szerecsendiót, szerecsendiós, szerecsendió, paradicsomos, csepegtessük, vöröshagymát, padlizsánnak, kalóriabomba, papírtörlőn, karikázzunk, dinszteljük, vöröshagyma, fehéredésig, rotyogtatni, kakukkfűvel, padlizsánt, fokhagymát, szeleteket, padlizsánt, kevergetni, paradicsom, Egyesével, padlizsán, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, darált serteshús, kakukkfů, paradicsom, vaj, liszt, tej, szerecsendió, trappista sajt,
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Ropogós Gofri
2 komment 2 ember kedveli
Boros pecsenye
0 komment 3 ember kedveli
Jaffa szelet másként
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
0 komment 7 ember kedveli
Rakott apró hús
0 komment 6 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Vaníliakrémmel töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Csirkecomb mustárban
0 komment 4 ember kedveli
Mikulás pálca
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges baconos fánk !
0 komment 3 ember kedveli
Babsaláta
1 komment 2 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Uborkás mártogatós
0 komment 1 ember kedveli
Csirkésrétes sajtkrémmel.
0 komment 4 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.