Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom, a vájatokat sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa hasüregébe is szórok sót, majoránnát, és beleteszem a tisztított vöröshagymát. Tepsibe rakom a szárnyast, aláöntök egy pohár vizet, és lefedve, forró sütőben puhára párolom. Ezután a levét leöntöm, és immár fedetlenül minden oldalát pirosra sütöm. 15-20 perc pihentetés után feldarabolom. Közben a savanyú káposztát (ha szükséges) átmosom és lecsöpögtetem, majd egy evőkanál kacsazsíron lepirítom. Rászórom a csombort, ízesítem sóval, borssal, kis cukorral, és fedő alatt puhára párolom. Tűzálló tálra teszem a kacsadarabokat, körérakom a párolt savanyú káposztát, és az egészet lelocsolom megsózott, megborsozott tejföllel. Annyi időre teszem csak vissza a forró sütőbe, hogy a tejföllel kissé átsüljön.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egészséges !
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
zsoka08
2012.01.06 15:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
fngyongyi1229 |
2012.01.06. 21:31 (#1) |
|
 |
Ehhez hasonlót fácánnal csináltam. Nagyon ízlett, a kacsa is jó döntésnek tűnik. |
| |
|
|
|
megtisztított kacsa, vájatokat sóval, kacsa hasüregébe, tisztított vöröshagymát, pohár vizet, levét leöntöm, savanyú káposztát, evőkanál kacsazsíron, párolt savanyú, egészet lelocsolom, forró sütőbe, tejföllel kissé, kacsadarabokat, pecsenyekacsa, megtisztított, lecsöpögtetem, megborsozott, feldarabolom, fokhagymával, vöröshagymát, aprókáposzta, bedörzsölöm, vöröshagyma, kacsazsíron, fedetlenül, majoránnát, Egészséges, pihentetés, beleteszem, hasüregébe, bevagdosom, lelocsolom, tisztított, szárnyast, káposztát, tejföllel, lepirítom, megsózott, pecsenyekacsa, savanyú aprókáposzta, tejföl, gerezd fokhagyma, teáskanál csombor, vöröshagyma, ízlés szerint, törött fekete bors, kevés cukor, teáskanál majoránna,
|
|
|
|
|