Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 evőkanál sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban összekeverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzáadjuk a lencsét, a karikára vágott megfőtt virslit, a karikára aprított újhagymát, valamint a kockára vágott füstölt tarját. Ízlés szerint sózzuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tálaláshoz egy salátás tálkát kibélelünk egy-egy fejes saláta levéllel, és abba halmozunk a lencsesalátából, majd a tetejére 2-3 cikk (vagy karika) főtt tojást helyezünk.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.03.18 12:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
forrásban lévő, szegfűszeget eltávolítjuk, lencsét leszűrjük, tálban összekeverjük, karikára vágott, karikára aprított, kockára vágott, salátás tálkát, lencsesalátából, meghosszabbodik, összekeverjük, megtisztított, eltávolítjuk, salátáslevél, szegfűszeget, szegfűszeget, Lencsesaláta, összeállítás, teatojásban, vöröshagyma, díszítésnek, kibélelünk, feltesszük, szegfűszeg, tálaláshoz, elteltével, tálaláshoz, hozzáadjuk, újhagymát, forrásban, halmozunk, tejföllel, helyezünk, megfelelő, lencse, szem szegfűszeg, vöröshagyma, evőkanál, virsli lehetőleg roppanós, füstölt-főtt tarja, szál újhagyma, evőkanál házi! majonéz, evőkanál tejföl, salátáslevél tálaláshoz, díszítésnek főtt tojás,
|
|
|
|
|