Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lencsesaláta recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 25 dkg lencse
» 3-4 szem szegfűszeg
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál
» 3 db virsli (lehetőleg roppanós)
» 10 dkg füstölt-főtt tarja
» 3 szál újhagyma
» 4-5 evőkanál (házi!) majonéz
» 5-6 evőkanál tejföl
» salátáslevél (tálaláshoz)
» díszítésnek főtt tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk. (Ez a művelet el is hagyható, erről később.) Ne tovább, mert teljesen szétázik!
Egy lábasban 1 evőkanál sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget (célszerű teatojásban), majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és al dente állagúra főzzük, ami nálam egészen pontosan 8 perc volt. (Ha a lencsét nem áztattuk be előre, a főzési idő meghosszabbodik kb. 12-15 percre. 10-12 perc elteltével kóstoljuk meg, ha megfelelő az állaga, ne főzzük tovább.)
A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük.
Ezután már csak az összeállítás van hátra: egy tálban összekeverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzáadjuk a lencsét, a karikára vágott megfőtt virslit, a karikára aprított újhagymát, valamint a kockára vágott füstölt tarját. Ízlés szerint sózzuk.
Megjegyzés / tipp:

A tálaláshoz egy salátás tálkát kibélelünk egy-egy fejes saláta levéllel, és abba halmozunk a lencsesalátából, majd a tetejére 2-3 cikk (vagy karika) főtt tojást helyezünk.
0 komment 4 ember kedveli lilagondolatok
2015.03.18 12:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
forrásban lévő, szegfűszeget eltávolítjuk, lencsét leszűrjük, tálban összekeverjük, karikára vágott, karikára aprított, kockára vágott, salátás tálkát, lencsesalátából, meghosszabbodik, összekeverjük, megtisztított, eltávolítjuk, salátáslevél, szegfűszeget, szegfűszeget, Lencsesaláta, összeállítás, teatojásban, vöröshagyma, díszítésnek, kibélelünk, feltesszük, szegfűszeg, tálaláshoz, elteltével, tálaláshoz, hozzáadjuk, újhagymát, forrásban, halmozunk, tejföllel, helyezünk, megfelelő, lencse, szem szegfűszeg, vöröshagyma, evőkanál, virsli lehetőleg roppanós, füstölt-főtt tarja, szál újhagyma, evőkanál házi! majonéz, evőkanál tejföl, salátáslevél tálaláshoz, díszítésnek főtt tojás,
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Mézes-mustáros rakott rizs
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsós aprópecsenye
0 komment 10 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Kolbásszal töltött sertéskaraj
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 11 ember kedveli
Sült töltött paradicsom !
0 komment 5 ember kedveli
Rántott ponty
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös csirke
2 komment 15 ember kedveli
Meggyes-csokis muffin
0 komment 2 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Fenyőrügy frissítő ital
0 komment 11 ember kedveli
Fügés-barackos sertéskaraj...
0 komment 1 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Csirkeleves másképpen !
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.