Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres flekken-roston sütve... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 8-10 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os kicsontozott sertéstarja 1 kiskanál
» 1 kiskanál
» 1 mokkáskanál őrölt feketebors
» 1 evôkanál csípős Piros Arany
» 2 evőkanál mustár
» 4-5 gerezd fokhagyma
» 1 nagyobb vöröshagyma
» 5 szem borókabogyó
» 4 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet az olajjal összekeverjük. Alaposan a hússzeletekbe dörzsöljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a bárd lapjával szétnyomott borókabogyóval összekeverjük, majd a húst ezzel egymásra rétegezve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.

Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk és oldalanként kb. 5-5 percig sütjük. Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk esetleg
héjában sült burgonyával.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.01.09 16:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst kissé, szeletek szélét, zúzott fokhagymát, olajjal összekeverjük, hússzeletekbe dörzsöljük, vöröshagymát megtisztítjuk, bárd lapjával, húst ezzel, rostély kellően, faszén csak, hússzeleteket rárakjuk, Hűtőszekrényben, Savanyúságokkal, Savanyúságokkal, fokhagymakrémet, összeugorjanak, fölszeleteljük, borókabogyóval, összekeverjük, hússzeleteket, megtisztítjuk, hússzeletekbe, összekeverjük, kicsontozott, vöröshagymát, burgonyával, vöröshagyma, borókabogyó, pihentetjük, mokkáskanál, csomagoljuk, bevagdossuk, szétnyomott, sertéstarja, oldalanként, dörzsöljük, fokhagymát, kiskanál, mokkáskanál őrölt feketebors, evôkanál csípős Piros Arany, evőkanál mustár, gerezd fokhagyma, nagyobb vöröshagyma, szem borókabogyó, evőkanál olaj,
Bajai halászlé
3 komment 4 ember kedveli
Párizsi szelet
0 komment 8 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Diós-túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Diós kifli (tojás nélkül)
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres csirkemell !
0 komment 23 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Kalocsai oldalas !
0 komment 4 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás táska
0 komment 9 ember kedveli
Röszti
1 komment 3 ember kedveli
Csokis pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Töltött kacsasült...
0 komment 6 ember kedveli
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.