Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres flekken-roston sütve... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 8-10 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os kicsontozott sertéstarja 1 kiskanál
» 1 kiskanál
» 1 mokkáskanál őrölt feketebors
» 1 evôkanál csípős Piros Arany
» 2 evőkanál mustár
» 4-5 gerezd fokhagyma
» 1 nagyobb vöröshagyma
» 5 szem borókabogyó
» 4 evőkanál olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és a zúzott fokhagymát vagy fokhagymakrémet az olajjal összekeverjük. Alaposan a hússzeletekbe dörzsöljük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a bárd lapjával szétnyomott borókabogyóval összekeverjük, majd a húst ezzel egymásra rétegezve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.

Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk és oldalanként kb. 5-5 percig sütjük. Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

Savanyúságokkal meg puha kenyérrel kínáljuk esetleg
héjában sült burgonyával.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.01.09 16:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst kissé, szeletek szélét, zúzott fokhagymát, olajjal összekeverjük, hússzeletekbe dörzsöljük, vöröshagymát megtisztítjuk, bárd lapjával, húst ezzel, rostély kellően, faszén csak, hússzeleteket rárakjuk, Hűtőszekrényben, Savanyúságokkal, Savanyúságokkal, fokhagymakrémet, összeugorjanak, fölszeleteljük, borókabogyóval, összekeverjük, hússzeleteket, megtisztítjuk, hússzeletekbe, összekeverjük, kicsontozott, vöröshagymát, burgonyával, vöröshagyma, borókabogyó, pihentetjük, mokkáskanál, csomagoljuk, bevagdossuk, szétnyomott, sertéstarja, oldalanként, dörzsöljük, fokhagymát, kiskanál, mokkáskanál őrölt feketebors, evôkanál csípős Piros Arany, evőkanál mustár, gerezd fokhagyma, nagyobb vöröshagyma, szem borókabogyó, evőkanál olaj,
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
Gombakrémes palacsinta
1 komment 9 ember kedveli
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Malackaraj tökmagos burgonyával-szilvás gombamártással...
0 komment 7 ember kedveli
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
0 komment 2 ember kedveli
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyés marcipános süti !
0 komment 4 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Marinált sült csirke
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos brokkolikrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.