Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal, tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben óvatosan kevergetjük. Amikor már feljöttek a leves színére, tejfölt, és előfőzött zöldborsót keverünk hozzá. Öt-tíz perc múlva tálalhatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármilyen bele főzött füstölt (akár szalonnabőr) ízletesebbé teszi az ételt.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 06:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát apró, hagymás zsiradékba, darált húsba, előfőzött rizst, megpuhult gombát, teáskanál őrölt, leves színére, sertéslapocka, petrezselymet, megtisztítjuk, összepároljuk, vöröshagymát, petrezselyem, felforraljuk, felhevítjük, pihentetjük, kevergetjük, vöröshagyma, ízletesebbé, szalonnabőr, tálalhatjuk, fűszerezzük, feketebors, gombócokat, beleöntjük, Belefőzzük, zöldborsót, zsiradékba, gombócokat, tárkonnyal, darabokra, Tárkonyos, előfőzött, darált sertéslapocka, gomba, vöröshagyma, tojás, étolaj, előfőzött zöldborsó, tejföl, előfőzött rizs, csokor petrezselyem zöldje, teáskanál őrölt feketebors, teáskanál tárkony,
|
|
|
|
|