Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Glutén és laktóz mentes beigli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg Schar süteményliszt
» 5 dkg rizsliszt
» 5 dkg kukoricaliszt
» 10 dkg gluténmentes kenyérliszt )élesztő nélküli, pl Mester)
» 25 dkg teavaj v. laktózmentes vaj
» 2 tojás sárgája
» 1 cs. glutén mentes sütőpor
» fél citrom reszelt héja
» fél dl laktózmentes tej
» 15 dkg porcukor v. édesítő
» 1-2 ek laktózmentes tejföl
» A Töletlékhez
» 30 dkg darált mák
» fél citrom reszelt héja
» 15 dkg kristálycukor
» 2 dl laktózmentes tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát. A liszteket, a sütőport és a porcukrot szárazon alaposan összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, úgy, hogy ne legyenek benne vajdarabok. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és 1 kanál tejfölt, valamint a reszelt citromhéjat. (Nagyon lágy tésztát kapunk, a liszt állaga miatt kb. fél óra múlva megfelelő keménységű lesz a tészta.) Rizsliszttel megszórva legalább fél óráig hideg helyen pihentetjük a tésztát.
Amíg a tészta pihen, a mákot összekeverjük a cukorral, citromhéjjal, majd a tejet hozzáadjuk és kb. 10 percig főzzük.
A tésztát két részre osztjuk, mert két rúd bejgli lesz belőle. Rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a mákkal, majd a hosszanti oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük. 1 egész felvert tojással megkenjük, majd 10-20 percnyi pihentetés után ismét átkenjük.
Nagyon nehéz feltekerni, ha a túl kemény a tészta. Egy hosszú késsel alátámasztva vékonyan megvajazott sütőlapra helyezzük. Előmelegített nem túl forró sütőben megsütjük. A megsült bejglit csak fél nap, de inkább egy nap múlva lehet felszelni, mert különben törik. Megszórhatjuk porcukorral is.
Megjegyzés / tipp:

Arra ügyeljünk, hogy ne süljön túl gyorsan, mert akkor a teteje ugyan szép piros lesz, de belül nyers marad, és leragad.
1 komment 9 ember kedveli noble
2011.12.21 09:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lovaszmarika 2011.12.22. 16:22 (#1)
Csak az lehet a gond, akinek ilyent szabad fogyasztania, sok utánjárás kell, mire a hozzávvalókat beszerzi, de ha kell, akkor kell.
Címkék
porcukrot szárazon, tojások sárgáját, reszelt citromhéjat, liszt állaga, tészta pihen, mákot összekeverjük, tejet hozzáadjuk, hosszanti oldalánál, hosszú késsel, megsült bejglit, teteje ugyan, összekeverjük, kukoricaliszt, összekeverjük, süteményliszt, Összeállítjuk, Előmelegített, kristálycukor, Megszórhatjuk, Rizsliszttel, laktózmentes, Elmorzsoljuk, laktózmentes, laktózmentes, laktózmentes, citromhéjjal, alátámasztva, Rizsliszttel, gluténmentes, pihentetjük, feltekerjük, kenyérliszt, Töletlékhez, megvajazott, porcukorral, citromhéjat, feltekerni, Schar süteményliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, teavaj laktózmentes, tojás sárgája, glutén mentes sütőpor, citrom reszelt héja, laktózmentes, porcukor édesítő, laktózmentes tejföl, Töletlékhez, darált, citrom reszelt héja, kristálycukor, laktózmentes,
Dorozsmai ponty...
0 komment 2 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres gombával töltött, göngyölt karaj!
0 komment 8 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Sörkifli
0 komment 23 ember kedveli
Göcseji sertésjava recept
0 komment 1 ember kedveli
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
1 komment 7 ember kedveli
Pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Túró fánk
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi Sacher kocka
0 komment 2 ember kedveli
Eszterházy torta
6 komment 36 ember kedveli
Gombás pirított csirke
0 komment 4 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Isler
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.