Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilvás-habos sütemény ! recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» tészta:
» 20 dkg liszt
» 15 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» 3 db tojás
» 1 / 2 csomag sütőpor
» 1 citrom leve és reszelt héja
» Kb:1 / 2 kg szilva
» habhoz:
» 1 / 2 kg krémsajt
» 15 dkg cukor
» 2 tk. vaníliáscukor
» 3.5 dkg zselatin
» 2 dl tejszín
» 1 / 2 dl tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele,
Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját is.
A keményre felvert fehérjét kanalanként adom hozzá.
Egy 20 x 30 -s tepsit kivajazok, a tésztát beleöntöm .
A tészta tetejére rakosgatom a felezett szilvákat vágott felével lefelé.
Egy pici cukorral megszórom a szilvák tetejét és sütőbe rakom 160 fokra és kb : fél órát fogom sütni, hagyom , hogy kihűljön
A krémhez a sajtkrémet, cukort,vaníliát összekeverem .
A zselatint feloldom egy kevés vízben, felfőzöm , míg felolvad , majd langyosra kihűtöm .
A zselatint, a cukros sajtkrémes masszát, felvert tejszínt kikeverem és a kihűlt tészta tetejére simítom.
A hűtőbe rakom legalább 1- 2 órára, hogy megdermedjen a krém is, majd utána fogom csak felvágni.
Megjegyzés / tipp:

Könnyen elkészíthető édesség.
A friss szilva helyett lehet befőttet is használni.
Más gyümölccsel is finom , pl:őszibarack,sárgabarack, vagy meggy.


Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 3 ember kedveli ibolya58
2012.10.15 21:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukrot habosra, felvert tojássárgát, keményre felvert, tésztát beleöntöm, tészta tetejére, felezett szilvákat, pici cukorral, szilvák tetejét, zselatint feloldom, kevés vízben, cukros sajtkrémes, kihűlt tészta, hűtőbe rakom, friss szilva, vaníliáscukor, megdermedjen, összekeverem, elkészíthető, fokozatosan, sárgabarack, citromhéját, tojássárgát, gyümölccsel, kanalanként, rakosgatom, sajtkrémet, sajtkrémes, őszibarack, kikeverem, kivajazok, citromlét, zselatint, kikeverem, használni, zselatint, langyosra, szilvákat, beleöntöm, megszórom, tetejére, tészta, liszt, cukor, tojás, csomag sütőpor, citrom leve reszelt héja, szilva, habhoz, krémsajt, cukor, vaníliáscukor, zselatin, tejszín,
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Nagymama gesztenyés tekercse
0 komment 9 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Spagetti saláta
0 komment 1 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Házi kenőmájas
0 komment 7 ember kedveli
Vega töltött cipó...
0 komment 2 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Vienetta
0 komment 8 ember kedveli
Nagybányai tepertős pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.