Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat és a cukrot habosra kikeverem, a felvert tojássárgát fokozatosan keverem bele,
Most adom hozzá a lisztet, sütőpor, s a citromlét , reszelt citromhéját is.
A keményre felvert fehérjét kanalanként adom hozzá.
Egy 20 x 30 -s tepsit kivajazok, a tésztát beleöntöm .
A tészta tetejére rakosgatom a felezett szilvákat vágott felével lefelé.
Egy pici cukorral megszórom a szilvák tetejét és sütőbe rakom 160 fokra és kb : fél órát fogom sütni, hagyom , hogy kihűljön
A krémhez a sajtkrémet, cukort,vaníliát összekeverem .
A zselatint feloldom egy kevés vízben, felfőzöm , míg felolvad , majd langyosra kihűtöm .
A zselatint, a cukros sajtkrémes masszát, felvert tejszínt kikeverem és a kihűlt tészta tetejére simítom.
A hűtőbe rakom legalább 1- 2 órára, hogy megdermedjen a krém is, majd utána fogom csak felvágni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Könnyen elkészíthető édesség.
A friss szilva helyett lehet befőttet is használni.
Más gyümölccsel is finom , pl:őszibarack,sárgabarack, vagy meggy.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.15 21:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukrot habosra, felvert tojássárgát, keményre felvert, tésztát beleöntöm, tészta tetejére, felezett szilvákat, pici cukorral, szilvák tetejét, zselatint feloldom, kevés vízben, cukros sajtkrémes, kihűlt tészta, hűtőbe rakom, friss szilva, vaníliáscukor, megdermedjen, összekeverem, elkészíthető, fokozatosan, sárgabarack, citromhéját, tojássárgát, gyümölccsel, kanalanként, rakosgatom, sajtkrémet, sajtkrémes, őszibarack, kikeverem, kivajazok, citromlét, zselatint, kikeverem, használni, zselatint, langyosra, szilvákat, beleöntöm, megszórom, tetejére, tészta, liszt, cukor, tojás, csomag sütőpor, citrom leve reszelt héja, szilva, habhoz, krémsajt, cukor, vaníliáscukor, zselatin, tejszín,
|
|
|
|
|