Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tarhonyatésztát liszt, só, víz és tojás alkotja, ugyanúgy, mint a csipetkét. Az eredeti szegedi tarhonya fél kiló liszt, egy tojás, só és víz hozzáadásával készül, de a tojás mennyiségében, a liszt finomságában eltérnek az egyes receptet.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tarhonyát fogyasztanak Dél-Németországban és Törökországban is, farfel néven az askenázi zsidó konyha fontos körete. A tarhonyához alakban hasonló, de búzadarából készül az izraeliek ptitim nevű étele, melyet manapság Amerikában trendi éttermekben szolgálnak fel.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.16 22:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
magyaros aprótészta, tarhonyatésztát liszt, eredeti szegedi, tojás mennyiségében, liszt finomságában, egyes receptet, askenázi zsidó, tarhonyához alakban, izraeliek ptitim, tarhonyatésztát, Németországban, Törökországban, hozzáadásával, mennyiségében, finomságában, fogyasztanak, búzadarából, éttermekben, tarhonyához, Amerikában, szolgálnak, aprótészta, Tarhonyát, csipetkét, izraeliek, magyaros, tarhonya, askenázi, eltérnek, manapság, receptet, Tarhonya, ugyanúgy, alakban, hasonló, kiló liszt, tojás,
|
|
|
|
|
Tócsni
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|